Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team heeft beide manches van de laatste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in Kaplice, Tsjechië weten te winnen.

Van Drunen wist in beide manches kopstart te pakken en wist met een goed tempo een voorsprong op te bouwen. Dit zorgde ervoor dat ze beide manches wist te winnen en tevens winnaar is geworden van de selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 85cc, zone Noord/West.

De wedstrijd in Kaplice was de laatste selectiewedstrijd om een plaats te bemachtigen voor de grote EK finale, welke op zaterdag 18 september plaats zal plaats vinden in Riola Sardo, Sardinie. Het was een zeer technische baan met veel hoogteverschillen en afhangende bochten. Lotte had gelijk vanaf de vrije training een goed gevoel op de baan en noteerde een nette vijfde tijd. In de tijdtraining wist ze het goede gevoel verder te zetten en perste er nu een tweede tijd uit.

In de kwalificatieheat mocht Lotte als tweede een plaats zoeken achter het starthek. Ze kwam goed weg en begon op haar RK Service getunede KTM machine op een derde plaats aan de wedstrijd. Tijdens de eerste ronde wist ze door te stoten naar een tweede plaats en in de ronde die daar opvolgde nam ze de leiding in de wedstrijd in handen. Ze had een hoog tempo in handen en reed foutloos. Dit zorgde ervoor dat ze de heat met een voorsprong van ruim zestien seconden winnend af wist te sluiten.

In de warm up op zondagochtend bekeek ze nog even een aantal lijnen die in de manches van pas konden komen en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ze reageerde scherp toen het starthek viel en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Iedere ronde wist ze haar voorsprong iets verder uit te bouwen en werkte een gecontroleerde wedstrijd af. Na een vrij relaxte wedstrijd wist ze in de eerste manche als winnaar over de finish te komen.

De tweede manche was bijna een kopie van de eerste manche. Nadat ze kopstart had weten te nemen, wist ze haar voorsprong in iedere ronde te vergroten. Ze reed een constante wedstrijd en wist ook nu als winnaar over de finish te komen.

Met deze dubbele manchezege won ze niet alleen het dagklassement maar is ze ook de winnaar geworden van het Europees Kampioenschap 85cc, zone Noord/West. Met deze prestatie heeft Lotte zich weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap 85cc dat op zaterdag 18 september in Riola Sardo, Sardinie wordt verreden.

Aankomende week zal Lotte zich volledig concentreren op de trainingen in het zand en volgende week zal ze vertrekken richting het Italiaanse eiland om daar het beste van zichzelf te laten zien!