Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team heeft tijdens de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in Velke Uherce, Slowakije pech gekend. In de eerste manche stevende van Drunen af op een tweede plaats totdat met nog een halve ronde te gaan de ketting van haar motor liep. Lotte wist deze zelf weer op haar motor te leggen en wist de manche toch nog als vijftiende af te sluiten. In de tweede manche begon ze sterk maar op een tweede plaats rijdend kwam ze ten val en moest vanaf een achtste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist ze het gat tot aan de derde en vierde man te dichten maar helaas tot een inhaalmanoeuvre kwam het niet waardoor ze genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Lotte kwam op vrijdag aan op het spectaculaire circuit van Velke Uherce. De baan lag er prachtig bij met mooie springschansen en veel hoogte verschillen. Het was een echte uitdagende baan met ook een triple sprong erin die maar door sommige 85cc rijders gesprongen werd. In de vrije training op zaterdag voelde Lotte zich goed thuis op de baan en wist een nette tweede tijd neer te zetten. In de tijdtraining voerde ze de dingen uit die ze in de pauze besproken hadden en kwam ze na verschillende snelle ronden uit op een derde tijd. Later op de dag stond de kwalificatieheat op het programma. Ze mocht als derde oprijden naar het starthek en nadat ze een mooie startplaats had geprepareerd wist ze kopstart te pakken. In de eerste ronde had ze wat moeite om het juiste ritme te vinden waardoor ze haar koppositie af moest staan. Na drie ronden begon ze de aanval in te zetten op de kopman. Een aantal keren kwam ze er net niet langs en tot aan de finishvlag heeft ze gestreden voor de overwinning. Helaas kwam ze net tekort en werd op een knappe tweede plaats afgevlagd. Lotte was zeer tevreden over haar rijden en keerde met een goed gevoel terug naar het paddock!

Het goede gevoel van de zaterdag werd meegenomen in de warm up op zondag. Ook nu had ze een goed ritme in handen, wat haar vertrouwen gaf voor in de manches. 

In de eerste manche kwam Lotte goed weg toen het starthek viel maar pakte net geen kopstart. Een klein foutje werd onmiddellijk afgestraft waardoor ze op een derde plaats uit de eerste ronde kwam. Lotte beet zich vast in de tweede man en hield de druk er vol op. Met nog twee ronden te gaan zag Lotte haar kans om de tweede plaats over te nemen. Echter met nog een halve ronde te gaan, liep haar ketting van de motor. Dit is waarschijnlijk door een steen gebeurd! Lotte wilde niets van opgeven weten en legde zelf de ketting terug op de motor en wist hierdoor met een vijftiende plaats toch nog zes punten te pakken. Uiteraard was ze zwaar teleurgesteld maar herpakte zich goed en was er klaar voor om in de tweede manche de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ditmaal pakte ze kopstart en kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde. Langzaam wist ze een gaatje te slaan op de derde man en wist het gat tot aan de kopman te beperken. Echter door een valpartij werd ze teruggeslagen naar een achtste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Na twee ronden had ze de vijfde plaats terug in handen genomen en reed een gat van zo’n zeven seconden dicht op de derde en vierde man. Ze probeerde alles om deze twee rijders te passeren maar helaas lukte dit niet waardoor ze genoegen moest nemen met een vijfde plaats. 

Uiteraard is Lotte niet tevreden en was het een echte pechdag voor haar! Wel liet ze haar enorme vechtlust zien en dat ze zelf motorproblemen op kan lossen om alsnog te kunnen finishen!