Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in het wereldkampioenschap 85cc in het Griekse Megalopolis op een twaalfde plaats geëindigd. Van Drunen kwam in de eerste manche op een sterke negende plaats over de finish. In de tweede manche pakte ze een minder goede start maar vocht voor wat ze waard was en dit leverde haar een dertiende plaats op.

Dat het een lastige klus zou worden, wist de 13-jarige Lotte als geen ander omdat er heel veel goede, snelle rijders waren en daarom beloofde het een zware wedstrijd te worden. Niet alleen de concurrentie was zwaar maar ook de temperaturen van rond de veertig graden maakten het een uitdagende wedstrijd voor de dame uit Sliedrecht.

Toen Lotte op vrijdag aan kwam op het technische circuit van Megalopolis werd ze opgevangen door het media team van MXGP voor een interview. Vervolgens werden de inschrijvingen gedaan en werden de motoren, helmen en bodyprotectors gekeurd. De dag werd afgesloten met de landen presentatie waarbij de teams werden voorgesteld.

Er werd op zaterdagochtend op tijd begonnen zodat het programma klaar was wanneer het heetste punt van de dag daar was. In de vrije training had Lotte even tijd nodig om het circuit te verkennen en zette een twaalfde tijd op de klok. Ze was hier redelijk tevreden over maar er waren genoeg verbeterpunten. In de tijdtraining ging het rijden al een stuk beter en wist ze het gat tot aan de kopmannen met een seconde te verkleinen. Hiermee kwam ze uiteindelijk uit op een veertiende tijd.

Vanwege de extreem hoge temperaturen die verwacht werden op zondag, was het de bedoeling om vroeg met de warm up te beginnen. (08:30 uur). De baan was erg nat gemaakt en op sommige plaatsen erg slecht berijdbaar. Lotte nam geen enkel risico en verkende de baan goed. De bedoeling was om het wedstrijdprogramma om 14:00 uur klaar te hebben maar het tijdschema moest helaas tot drie keer toe aangepast worden vanwege de slechte condities van de baan. In eerste instantie zou er om 09:15 uur begonnen worden met de eerste manche maar omdat het drie keer uitgesteld moest worden, begon deze pas om 12:00 uur en toen was het snikheet!

Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg maar omdat het startveld glad was en niet goed geprepareerd, durfde ze geen groot risico te nemen waardoor ze het gas iets te vroeg dicht deed, wat tot gevolg had dat ze rond de vijftiende plaats door de eerste bocht kwam. Met een goed ritme knokte ze zich naar voren en met goede rondetijden, die vergelijkbaar waren met die van de vijfde man, wist ze op een knappe negende plaats over de finish te komen. Na de finish werden de rijders besproeid met koud water, wat voor de eerste verlichting zorgde. Lotte en het team waren erg tevreden over haar optreden en vechtlust die ze in op dit lastige circuit liet zien.

De tweede manche was pas om 15:50 uur en toen was de temperatuur bizar hoog (43 graden). In de tweede manche kwam ze minder goed weg bij de start en dook in de middenmoot de eerste bocht in. Ze had het ditmaal net iets lastiger om naar voren te komen en toen ze op een twaalfde plaats aan kwam, moest ze een gat van vijf seconden dicht zien te rijden op de elfde man. Dit lukte maar helaas slaagde ze er niet in om deze rijder te passeren en moest een stapje terug doen. Ze verloor de twaalfde plaats en kwam moegestreden op een dertiende plaats over de finish.

Met een 9-13 in de manches eindigde Lotte op een twaalfde plaats in het wereldkampioenschap 85cc, een prima prestatie omdat ze in deze klasse streed tegen de 42 beste jongens van over de hele wereld.

Aankomend weekend zal Lotte deelnemen aan de Rookies Cup in Frankrijk.