Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team heeft tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Lovolo een zeer leerzaam weekend gekend. Van Drunen kwam in de eerste manche na een slechte start hard naar voren maar kwam in het heetst van de strijd met een andere deelnemer in aanraking en viel. Door deze valpartij moest ze genoegen nemen met een zestiende plaats. In de tweede manche pakte ze kopstart en kende ze een sterke beginfase. Helaas verloor ze haar ritme waardoor ze verschillende plaatsen prijs moest geven en als negende over de finish kwam. 

Het circuit van Lovolo was een technische, harde baan met veel hoogteverschillen en afhangende bochten. Het was een hele mooie baan maar tevens ook een moeilijke baan, waar voor ons Nederlanders niet op te trainen is en die je niet snel tegen komt. Dit was voor Lotte zeer leerzaam. 

Nadat ze de vrije training benut had om de baan in zich op te nemen, had ze in de tijdtraining op bepaalde stukken van de baan wat moeite. Omdat een groot gedeelte van de baan wel lekker liep, wist ze in haar groep een nette vijfde tijd neer te zetten. Lotte was hier zelf niet echt tevreden mee en ze wist dat ze zichzelf moest verbeteren om in de manches een kans te maken om in de top tien te finishen.

Bij de start van de eerste manche reageerde Lotte net iets te laat, wat tot gevolg had dat ze compleet werd ingesloten en vanaf een dertigste plaats terug naar voren moest zien te komen. Haar opmars liep perfect en bijna foutloos reed ze de ene na de andere rijder voorbij. Op een negende plaats rijdend ging ze het gevecht aan met de achtste man. Deze liet het niet toe dat Lotte hem passeerde waardoor ze elkaar raakten en samen ten val kwamen. Lotte liep hierbij een lichte blessure op en had schade aan haar motor. Toch zette ze door en wist er nog een zestiende plaats uit te halen.

Lotte was belust op revanche en stond gedreven achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam ze goed weg bij de start en pakte de leiding. Ze had veel snelle Italianen achter zich en reed twee hele sterke ronden. Helaas verloor ze haar ritme en slaagde er niet meer in om het ritme terug te vinden. Ze moest plaatsen prijs geven maar vocht door en haalde er nog een negende plaats uit.

Voor Lotte was dit een zeer leerzaam weekend waarbij ze in de eindstand om het Noord Italiaans Kampioenschap 85 Senior een vijfde plaats heeft weten te behalen.  Met dit resultaat heeft ze zich weten te kwalificeren voor de halve finales van het Italiaans Kampioenschap in Savignano. Dit is een zelfde soort circuit als waar Lotte het afgelopen weekend heeft gereden. Het doel van Lotte is om ervaring op te doen en steeds beter te worden op de harde banen met hoogteverschillen. In de halve finale gaan de beste 40 rijders uit Noord Italie, centraal Italie en Zuid Italie strijden voor een plaats bij de beste veertig waarmee je mag deelnemen aan de finale! De finale bestaat uit drie wedstrijden waarin er gestreden gaat worden voor de Italiaanse 85cc Senior titel.