Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team zal aankomend weekend van start gaan in de eerste van twee kwalificatiewedstrijden van het Italiaans Kampioenschap Jeugd. De eerste wedstrijd wordt georganiseerd op het circuit van Cremona. In de klasse van de 13-jarige van Drunen zullen zo’n 70 rijders aan de start komen.

Lotte verheugd zich erop om eindelijk weer eens een echte wedstrijd te kunnen rijden zodat ze kan zien waar ze ongeveer staat. Het is moeilijk te zeggen wat ze kan verwachten in de sterke 85cc senior klasse maar Lotte hoopt zich te kwalificeren voor de halve finale in juni om vervolgens door te gaan naar de drie finale wedstrijden.

De dame uit Sliedrecht heeft de afgelopen maanden keihard getraind en is goed gegroeid. Ook is ze qua kilo’s eindelijk wat aangekomen. Harde banen werden afgewisseld met zandbanen, om zo ook op de harde circuits beter te worden.