Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team heeft zaterdag bij de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Oldebroek een moeilijke dag gekend.

Ondanks dat Lotte het goed probeerde, ging het niet zoals ze had gehoopt en moest genoegen nemen met een zesde plaats in de daguitslag.

Er mag nooit getraind worden op het circuit van Oldebroek, wat het zeer leuk maakte om er een wedstrijd te rijden. Lotte verkende in de vrije training het circuit en wist hierin een tweede tijd neer te zetten. De tijdtraining begon minder voortvarend voor Lotte want in de beginfase had ze last van andere rijders op het circuit waardoor ze er niet in slaagde om er een scherpe tijd uit te persen. Ze kwam uiteindelijk niet verder dan een zesde tijd waar ze zelf niet tevreden mee was. Samen met het team besprak ze het rijden en de moeilijke punten op het circuit.

Nadat ze een goede startplaats had geprepareerd, pakte ze een hele goede start en dook als leider de eerste bocht in. In de eerste twee ronden reed ze goed en waren de rondetijden perfect maar daarna zakte ze iets in. Wat ze ook probeerde om dit te veranderen, het lukte niet. Lotte moest verschillende plaatsen prijsgeven en kwam op een vijfde plaats over de finish. Dit is een prima resultaat maar omdat Lotte de lat voor zichzelf heel hoog legt, was ze hier niet tevreden mee.

Gemotiveerd ging ze in de tweede manche van start en wederom kwam ze goed weg. Ze was als eerste bij de eerste bocht maar kwam er als derde weer uit. Ook in deze manche ging het in de eerste twee ronden heel goed maar ook nu kon ze dit niet vast houden en zakte terug naar een vijfde plaats. De rondetijden waren prima maar het wilde op deze dag niet zo lukken zoals Lotte het graag had gezien.

Lotte is zich nu aan het voorbereiden op de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap, welke aanstaande zaterdag verreden wordt in Varsseveld.