Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team heeft in de eerste wedstrijd van de ADAC 85cc Cup in Grevenbroich een knappe prestatie neer weten te zetten. De dame uit Sliedrecht wist in het sterke deelnemersveld in beide manches vijfde te worden en pakte hiermee de vierde plaats in het dagklassement.

Er stond in Grevenbroich een sterk internationaal deelnemersveld aan de start met rijders uit diverse Europese landen. Lotte had zich als doel gesteld om in de top tien te eindigen en begon uiterst gemotiveerd aan het weekend. Op zaterdagochtend stonden de starttraining, vrije training en tijdtraining al vroeg op het programma. Lotte nam in de vrije training haar tijd om de baan in haar op te nemen. De sessie verliep best goed en ze had het gevoel dat de baan haar wel lag. In de tijdtraining zette ze verschillende snelle tijden op de klok en sloot de sessie af als zesde. Hier was ze best wel tevreden mee en keerde met een goed gevoel terug naar het paddock om zich daar voor te gaan bereiden op de eerste manche.

Voor de eerste manche maakte ze een goede startplaats klaar. Toen het hek viel, kwam ze redelijk weg maar belandde in de drukte en kwam buiten de top tien uit de eerste bocht. Lotte wist dat ze snel moest handelen en zette een hoog tempo in. Tijdens de eerste ronde wist ze al verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats voorbij start/finish. Twee ronden later nam ze de vijfde plaats over en nog eens twee ronden later stootte ze door naar een vierde positie. Hier wist ze een aantal ronden op stand te houden totdat ze in een bocht verkeerd uitkwam en de vierde plaats weer af moest staan. Lotte probeerde haar fout nog goed te maken maar kon de vierde plaats niet meer terug pakken en werd vijfde. Omdat de tweede manche pas op zondag werd verreden, kon ze de rest van de dag genieten van het mooie weer en de andere wedstrijden die er verreden werden.

In de warming up op zondagochtend nam Lotte de baan goed in haar op en keek goed naar andere mogelijkheden. Gemotiveerd bereidde ze haar startplaats voor en ging vol motivatie van start in de tweede manche. Ze reageerde scherp toen het hek viel en leek kopstart te gaan pakken. Echter bij het aanrijden van de eerste bocht maakte ze een inschattingsfout en deed het gas te vroeg dicht. Dit koste haar een aantal plaatsen waardoor ze rond de vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de eerste ronde schoof ze gelijk al door naar een vierde plaats en wist deze positie zeven ronden in handen te houden. In deze zeven ronden had ze veel strijd en gevechten maar deze wist ze telkens te winnen. Helaas koos ze in de slotfase van de manche voor een verkeerde lijn waardoor ze werd gepasseerd. Ze probeerde op het loodzware circuit nog om terug te komen maar dit lukte niet waardoor ze opnieuw op een vijfde plaats over de finish kwam. Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde ze op een vierde plaats in het dagklassement. In dit zware deelnemersveld is dit een zeer knappe prestatie.

Aankomende zaterdag staat Lotte aan de start bij de vierde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Oldebroek.

Daguitslag ADAC 85 Cup Grevenbroich:
1 Julius Mikula 50 Pnt
2 Bradley Mesters 44 Pnt
3 Maixmilian Werner 34 Pnt
4 Lotte van Drunen 32 Pnt
5 Vitezslav Marek 31 Pnt