Het KTM Youth MX team heeft een succesvol weekend achter de rug. Lotte van Drunen zegevierde in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl en Kjell Verbruggen pakte een podiumplaats in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen.

Lotte van Drunen won de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Delfzijl weten te winnen. De dame uit Sliedrecht wist beide manches te winnen en boekte hiermee haar allereerste ONK zege in deze klasse.

Door de regenval lag het circuit er pittig bij waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. Aangezien Lotte en het KTM Youth MX team in de afgelopen periode op veel verschillende ondergronden hebben getraind en onder welke weersomstandigheden dan ook hun trainingen afwerkten, voelde ze zich al snel thuis. In de tijdtraining maakte Lotte in haar eerste snelle ronde een fout in een bocht en kon nog maar net overeind blijven. Daarna had ze een aantal ronden wat verkeer rond om haar heen maar toch wist ze een tweede tijd neer te zetten. Lotte was hier nog niet tevreden mee en zette nogmaals aan. Ze gaf alles in deze ronde en wist haar eigen tijd te verbeteren. Dit was voldoende voor de pole position en aangezien het verschil met de tweede man anderhalve seconde was, begon ze met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Voor de start van de eerste manche koos Lotte voor een startplaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek terwijl de concurrentie meer voor een plaats in het midden achter het starthek kozen. Toen het starthek viel had Lotte een goede reactie en wist op haar door RK service getunede KTM machine kopstart te pakken. Ze zette gelijk aan om een voorsprong op te bouwen en dit lukte. Ronde na ronde ging ze foutloos over het circuit en bouwde een veilige voorsprong op. Ze bleef gecontroleerd rijden tot in de slotfase en sloot de manche winnend af.

Na de manche besprak Lotte met haar team de volledige wedstrijd en nam de verbeterpunten door. Daarnaast nam ze haar rust en verkende het circuit. Door de goede weersomstandigheden was de baan goed opgedroogd en keek ze uit naar de tweede manche. Ze koos opnieuw voor een plaats aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het starthek naar beneden klapte, was haar reactie net iets minder goed waardoor ze door de rijder naast haar de kant in werd geduwd. Lotte stuurde scherp en hield het gas open en nadat ze nog maar net een strobaal wist te ontwijken, slaagde ze er opnieuw in om een goede start te pakken. In de tweede bocht ging ze in de aanval en wist de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ze zette vervolgens een hoog tempo in en bouwde wederom een veilige voorsprong op. Netjes rijdend zette ze zo ook de tweede manche naar haar hand.

Dit is een bijzonder knappe prestatie van Lotte aangezien ze op 13-jarige leeftijd pas in haar eerste jaar in de 85cc grote wielen klasse zit! Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Halle.

Kjell Verbruggen haalde het podium in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen. Verbruggen streed in de eerste manche lang voor de zege en kwam op een sterke tweede plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een derde plaats en dit was ook zijn uitslag in het dagklassement.

Kjell opende sterk in Harfsen en wist in de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten. Toen hij nogmaals aanzette maakte hij een fout en kwam zwaar ten val.

Ondanks de valpartij begon Kjell vol vertrouwen aan de eerste manche. ‘’Ik pakte een goede start en nam gelijk de leiding in handen. Toen ik gepasseerd werd door de tweede man heb ik twee derde van de manche met hem gestreden voor de overwinning. Gedurende de wedstrijd verloor ik wat tijd en moest genoegen nemen met een tweede tijd,’’ vertelt Kjell.

In de tweede manche kwam Kjell slecht weg bij de start en moest vanaf een veertiende plaats naar voren zien te komen. Het was een hele klus voor Verbruggen maar hij vocht zich terug naar een derde plaats. Daarnaast kwam hij nog dicht in de buurt bij de tweede man maar de tijd was tekort om hem nog te passeren zodat hij genoegen moest nemen met een derde plaats. 

Met een 2-3 in de manches eindigde Kjell op een derde plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het mooie circuit van Oss.

Daguitslag ONK 85 Delfzijl:
1 Lotte van Drunen 100 Pnt
2 Bradley Mesters 90 Pnt
3 Mirco ten Kate 79 Pnt
4 Damien Knuiman 79 Pnt
5 Gyan Doensen 71 Pnt

Daguitslag ONK 250 Harfsen:
1 Thibault Benistant 100 Pnt
2 Youri van’t Ende 86 Pnt
3 Kjell Verbruggen 86 Pnt
4 Nick Leerkes 71 Pnt
5 Marcel Conijn 71 Pnt