Lotte van Drunen en Kjell Verbruggen van het KTM Youth MX team zijn in Boekel sterk aan het Open Nederlands Kampioenschap begonnen. Lotte wist in de 85cc klasse tweede te worden en Kjell sloot zijn eerste ONK 250 wedstrijd af op een zesde plaats!

Lotte keek al lang uit naar de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel. Omdat dit voor Lotte het eerste jaar is in de 85cc grote wielen, was het spannend waar ze zou staan. Het circuit van Boekel is een pittige zandbaan waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de tijdtraining liet Lotte zien dat haar snelheid goed genoeg was om in de top drie mee te kunnen strijden. Ze zette een derde tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een goede plaats achter het starthek.

Met vertrouwen stond ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze kwam goed weg en wist kopstart te pakken. In de beginfase wist ze de eerste plaats netjes in handen te houden maar moest deze in de tweede ronde afstaan. Lotte gaf niet op en volgde de kopman op de voet. Alles gevend wist ze goed in de buurt te blijven en kwam na een sterk gereden wedstrijd op vijf seconden van de winnaar als tweede over de finish. Een verbluffend goed resultaat waarmee Lotte liet zien dat de jongens ook dit jaar rekening met haar moeten houden.

Tussen de manches in verkende ze het circuit samen met haar trainer en haar broers. Toen het starthek in de tweede manche viel was ze niet het snelste weg maar door op het juiste moment te schakelen, dook ze toch weer als leider de eerste bocht in. Inmiddels was het circuit zeer zwaar geworden met diepe knippen en sporen. Lotte hield de eerste ronde goed stand op de eerste plaats. Net als in de eerste manche werd ze ook in deze manche gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Door netjes te blijven rijden, wist ze de tweede plaats in handen te houden. Omdat ze in de slotfase een paar kleine foutjes maakte, liet ze het tempo iets zakken maar hierdoor kwam haar tweede plaats niet in gevaar.

Klik op de volgende link om een video van Lotte haar dag in Boekel te bekijken: https://www.facebook.com/Lottevandrunen401/videos/315375449549998/ 

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Lotte ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Op zondag kwam Kjell Verbruggen van het KTM Youth MX Team aan de start in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Boekel.

Ruim vijf maanden na de geplande start van het ONK motocross viel gisteren het starthek in Boekel. Tijdens de tijdtraining was het heel druk op de baan en had Kjell moeite om een goede tijd te zetten. Toch wist hij in het sterke deelnemersveld een vijfde tijd te noteren.

In de eerste manche pakte Kjell een hele goede start en stuurde zijn KTM SX-F250 als een van de eersten de bocht in. Helaas werd Kjell iets naar buiten gedrongen waardoor hij als vijfde uit de eerste bocht kwam. In een sterke beginfase wist Verbruggen door te stoten naar de derde plaats. Met een strak tempo wist hij een gat te slaan op de vierde man totdat hij onderuit schoof. Hierdoor verloor de KTM rijder zijn voorsprong en ritme waardoor hij in de slotfase terug zakte naar de vijfde plaats.

Ook in de tweede manche kwam Kjell goed over het hek en ook nu begon hij als derde aan de wedstrijd. Helaas had hij nu meer moeite om het ritme vast te houden en werd als zevende afgevlagd.

“Dit was een hele positieve dag. MC Boekel had de wedstrijd goed georganiseerd en voor mij was het heel leerzaam. In de tweede manche was de baan erg zwaar en dat ben ik nog niet echt gewend met de MX2 motor. Maar daar heeft iedereen mee te dealen, dus de positieve punten mee pakken en door bouwen. Maar over vandaag ben ik tevreden,” aldus Kjell.

Daguitslag ONK 85cc Boekel:
1 Bradley Mesters 100 Pnt
2 Lotte van Drunen 90 Pnt
3 Damien Kuiman 79 Pnt
4 Mirco ten Kate 77 Pnt
5 Roan Tolsma 75 Pnt

Daguitslag ONK 250 Boekel:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Mikkel Haarup 90 Pnt
3 Mathys Boisrame 82 Pnt
4 Youri van’t Ende 71 Pnt
5 Marcel Conijn 70 Pnt
6 Kjell Verbruggen 70 Pnt