Lotte van Drunen van het KTM Youth MX Team heeft de laatste maanden hard gewerkt. Omdat er in Nederland geen grote wedstrijden georganiseerd werden, is besloten om deel te nemen aan het Italiaans Kampioenschap.

Hierbij heeft ze enorm veel hulp gehad van de Italiaanse Motoclub Cremona, waar Lotte lid van is. Zij hebben ervoor gezorgd dat ze aan deze wedstrijden mee kan doen.

De opzet om mee te doen was dat Lotte weer wat grotere wedstrijden kon rijden met veel deelnemers zodat ze weer een hoop ervaring op kon doen. In de klasse van Lotte (85cc senior) waren 65 deelnemers waardoor het volle bak was. Tijdens de eerste wedstrijd van het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona wist Lotte pole position te pakken. Helaas had ze in beide manches een slechte start waardoor ze in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Toch kwam ze gedurende de manches goed terug naar voren en werd vijfde en achtste, wat haar in het dagklassement een zesde plaats opleverde.

De tweede wedstrijd werd gehouden op het circuit van Albettone. Hier had Lotte het in de trainingen erg lastig. Het was een baan met flinke hoogteverschillen en een harde ondergrond. Toch sloeg ze zich hier goed doorheen en wist in de manches vijfde en zesde te worden.

In deze twee wedstrijden van het Noord Italiaans Kampioenschap heeft ze zich als vijfde weten te kwalificeren voor de eerste finale wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Escagnatolia. Dit is een zeer technische baan met een harde ondergrond en grote hoogteverschillen waarop we hier niet kunnen trainen. Lotte zal hier haar best gaan doen om op dit soort banen weer een stapje te maken en dit beter onder de knie te krijgen. Na deze wedstrijd staat volgend weekend dan eindelijk de eerste wedstrijd om het Open Nederland Kampioenschap op het programma, iets waar Lotte en vele andere rijders enorm naar verlangt.

Aankomende wedstrijden:
22/23 Augustus, Italiaans Kampioenschap, Esagnatiolia, Italië
29 Augustus, ONK, Boekel
5 September, ONK, Delfzijl
12 September, ONK, Halle
26 September, ONK, Oldebroek
3 Oktober, ONK, Varsseveld

 

Fotocredits: Sportplaatje