Kjell Verbruggen van het KTM Youth MX team heeft in de internationale wedstrijd in Axel een sterke indruk achtergelaten. Verbruggen kwam in de eerste manche richting de top vijf gereden maar vanwege harde onderarmen moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij als zevende eindigde. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een valpartij in de beginfase op een twintigste plaats over de finish.

Kjell had gelijk een goed ritme te pakken op het zandcircuit van Axel. Dit zorgde ervoor dat hij in het sterke deelnemersveld een nette negende tijd neer wist te zetten. Ook in de eerste manche kwam Verbruggen sterk voor de dag. Hij startte rond de tiende plaats en werkte zich op naar een zesde plaats. Vervolgens dichtte hij het gat tot aan de vijfde man. Helaas kreeg hij toen last van harde onderarmen en begon de vermoeidheid toe te slaan. Kjell moest tot op het tandvlees en slaagde er helaas net niet in om de zesde plaats vast te houden waardoor hij als zevende over de finish kwam.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed. ‘’Ik kwam in aanraking met een andere rijder waardoor ik bijna als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Ook kwam ik in de tweede ronde nog een keer ten val met een andere rijder. De motor was behoorlijk krom en daardoor ging het rijden niet lekker meer. Toch ben ik nog terug gekomen naar een twintigste plaats,’’ vertelt Kjell.

Omdat Kjell in de tweede manche een mindere uitslag had, eindigde hij in het dagklassement op een veertiende plaats. Aankomend weekend zal hij starten in de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums.

Lotte van Drunen kwam aan de start in de tweede wedstrijd van het Noord Italiaans Kampioenschap in Albettone. Van Drunen deed het hier netjes door met een vijfde en zesde plaats in de manches zesde te worden in de daguitslag.

Daguitslag MX2 Axel:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 44 Pnt
3 Mathys Boisrame 40 Pnt
4 Rene Hofer 34 Pnt
5 Mikkel Haarup 34 Pnt
14 Kjell Verbruggen 15 Pnt