Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team is in de eerste wedstrijd van het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona op een zesde plaats geëindigd. Van Drunen liet een ijzersterke indruk achter door zich op zaterdag als snelste te kwalificeren. In de manches op zondag kwam ze niet goed uit de start waardoor ze aan een opmars moest beginnen. In de eerste manche kwam ze nog terug naar een vijfde plaats en in de tweede manche werd ze achtste. Deze resultaten leverden haar een zesde plaats op in de daguitslag.

Kjell Verbruggen kwam aan de start bij de internationale cross in Arnhem. Twee maanden geleden hebben Kjell en het team besloten om de overstap te maken naar de 250 klasse. Super gemotiveerd begon hij aan dit nieuwe avontuur en begon hard te werken om goede resultaten neer te kunnen zetten. Echter een maand geleden heeft Kjell noodgedwongen een operatie aan zijn amandelen moeten ondergaan en hierdoor is door de morfine en narcose zijn conditie flink omlaag gegaan. Ook kon hij vanwege de pijn drie weken geen trainingen doen waardoor de voorbereiding op de wedstrijd in Arnhem slechts 1 week was. Het doel was dan ook om wedstrijdritme op te doen omdat hij tevens vier kilo aan spierkracht was verloren.

Het circuit van Arnhem was in de training best glad waardoor het niet makkelijk was. Toch wist hij in het deelnemersveld waarvan bijna de volledige top tien uit het wereldkampioenschap MX2 er stond, een vijftiende tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche pakte Kjell een goede start maar helaas kende hij in de eerste ronde tegenslag. ‘’Er kwam een rijder vlak voor mij ten val waarvan ik veel hinder ondervond. Ik bouwde een goed ritme op en handhaafde me in de top twintig totdat ik ten val kwam en eenentwintigste werd. Bij de start van de tweede manche zat ik er goed bij maar helaas tikte ik iemand aan in de tweede bocht en kwam ten val. Ik werd hierbij door een andere rijder aangereden en hierbij bezeerde ik mijn schouder. Vanaf een veertigste plaats kwam ik toch nog terug naar een vierentwintigste positie. We zijn aan het opbouwen en over een paar weken hoop ik in vorm te komen en voorin mee te kunnen doen in het EMX250 Kampioenschap,’’ vertelt Kjell.

Aankomend weekend rijdt Lotte de tweede wedstrijd van het Noord Italiaans Kampioenschap en Kjell komt aan de start in de internationale wedstrijd in Axel.