Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft haar tweede zege in de 85cc klasse binnen.

Na haar winst van een week eerder in Vlissingen, stond afgelopen weekend alweer de volgende strandrace op het programma en deze wedstrijd werd verreden in Lemmer. De 85cc klasse reed hier samen met de 125cc klasse en aangezien er dertig starthekjes waren, wist Lotte dat ze in de tijdtraining van de 90 rijders een tijd in de top dertig neer moest zetten om van achter het starthek te mogen starten.  Omdat het erg druk was op het circuit kwam Lotte uit op een tweede tijd van de 85cc klasse en van alles zette ze een vijftiende tijd neer. Dit was voldoende om in de manches van achter het starthek te kunnen starten.

Toen het starthek in de eerste manche viel, pakte ze een hele goede start en door op het lange rechte stuk helemaal achterop te gaan hangen, kwam ze op een achtste plaats bij de eerste bocht aan. Helaas ging het gelijk al mis voor Lotte want in de waves kwam ze na het nemen van een dubbelsprong in een diep gat terecht en kwam ten val. Ze viel hierdoor ver terug en liep een grote achterstand op ten opzichte van de leider van de 85cc klasse. Ze zette de achtervolging in en door snelle rondetijden te rijden kwam ze na driekwart van de wedstrijd aan het achterwiel van de leider.  Met een mooie inhaalmanoeuvre nam ze de koppositie over maar in de voorlaatste ronde ging het opnieuw mis voor Lotte. Ze kwam vast te staan in een diep spoor en verloor hierdoor de koppositie waardoor ze uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Voor de tweede manche was Lotte er opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Ze had opnieuw een goede startplaats en toen het hek viel kwam ze wederom heel goed weg.  Als leider van de 85cc kwam ze uit de eerste ronde en zat in de top vijftien van de 90 rijders. Lotte had een straf tempo in handen, reed strakke lijnen en wist een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede 85cc rijder. Na ruim 23 minuten wedstrijd kwam ze als eerste 85cc rijder over de finish en werd zestiende in totaal.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches won ze het dagklassement en pakte tevens twee keer de holeshot van de 85cc. Lotte keerde tevreden huiswaarts en zal haar trainingen in de komende weken verder zetten. Ook zal ze deel gaan nemen aan de wintercup wedstrijden in Arnhem en verschillende andere leuke wedstrijden meepakken. In december zal ze een periode naar Spanje gaan om daar haar trainingen af te werken.