Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft zondag in Vlissingen beide manches van de grote strandcross weten te winnen. Voor de dame uit Sliedrecht is dit haar eerste zege in de 85cc klasse.

De organisatie had een mooi en uitdagend parcours uitgezet op het strand en Lotte had er dan ook veel zin in. Nadat Lotte op zondagochtend het circuit had verkend maakte ze zich klaar voor haar eerste manche. Er was geen training maar 1 verkenningsronde waardoor Lotte besloot om deze ene ronde in een stevig tempo te doen.

Er werd in Vlissingen met een elastiek gestart. Ze had een goede plaats op het startveld en vertrok als een speer toen het elastiek weg schoot. Ze nam kopstart en ging op het rechte stuk langs de vloedlijn goed achterop hangen om een voorsprong te pakken. Ze had gelijk een goed ritme in handen en wist een kleine voorsprong op te bouwen. Echter door een kleine valpartij viel ze terug naar een tweede plaats. Ze zette de achtervolging in en wist gedurende de wedstrijd weer dichterbij te komen. Toen ook de kopman in de laatste ronde een foutje maakte, nam Lotte de leiding terug in handen en wist de eerste manche winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche pakte Lotte een goede start en wist opnieuw kopstart te pakken. Net als in de eerste manche wist ze gelijk op het lange rechte stuk een voorsprong op te bouwen. Echter na anderhalve ronde werd de wedstrijd stilgelegd vanwege problemen met de tijdwaarneming waardoor er opnieuw gestart moest worden. Ook bij de herstart wist ze kopstart te pakken maar ditmaal zaten de tweede en derde man gelijk vlak achter haar. Lotte hield tot in het midden van de wedstrijd stand op de eerste plaats maar maakte toen een foutje en viel terug naar een tweede plaats. Lotte hield de druk op de ketel en toen de kopman ook een fout maakte, kreeg Lotte de eerste plaats weer terug in handen. Inmiddels zat er een andere tweede man in haar achterwiel maar Lotte reed slimme lijnen en was op sommige stukken sneller waardoor een echte aanval uitbleef. Door strak te blijven rijden wist ze ook de tweede manche winnend af te sluiten en pakte hiermee de dagzege.

Op het podium kreeg ze een mooie bokaal, bloemen, kinderchampagne en prijzengeld uit handen van Jeffrey Herlings. Aankomend weekend zal Lotte van start gaan in de strandcross in Lemmer.