Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft een sterk debuut gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen. In de eerste manche kwam ze na een slechte start goed terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche kende ze na een goede start een moeilijke beginfase maar kwam daarna beter in haar ritme en wist als zesde over de finish te komen.

Omdat Lotte vorig weekend in Varsseveld Nederlands Kampioen 65cc grote wielen is geworden, wilde ze tijdens de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in St. Isidorushoeve deelnemen in de 85cc grote wielen. Dit is ook de klasse waarin ze volgend jaar van start zal gaan, aangezien ze de 85cc kleine wielen over zal slaan.

Voor aanvang van de wedstrijd wist ze niet goed wat ze van deze wedstrijd kon verwachten maar ze wilde er 200 procent voor gaan. Het circuit van St. Isidorushoeve lag haar goed want in de training wist ze een goede derde tijd op de klok te zetten waarmee ze tevreden terug keerde naar het paddock. Wel nam ze na de training de verbeterpunten door en bestudeerde ze de baan voor de eerste manche omdat deze al behoorlijk pittig was geworden.

Bij de start van de eerste manche kwam Lotte niet goed weg en werd ook nog ingesloten. Door andere lijnen te rijden dan de concurrentie wist ze in de beginfase al verschillende plaatsen winst te boeken. Na verschillende positiewisselingen kreeg ze in het midden van de wedstrijd de vijfde plaats in handen. Deze positie stond ze niet meer af en na een wedstrijd waarin ze veel doorzettingsvermogen heeft getoond kwam ze op een knappe vijfde plaats over de finish.

Na de nodige rust en het nemen van gezonde voeding en vocht, inspecteerde Lotte de baan voor de tweede manche. Ze kreeg de nodige tips van haar broers en vertrok met vertrouwen naar het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam ze goed weg bij de start en wist zelfs kopstart te pakken. In de beginfase had ze het even moeilijk maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam ze steeds beter in haar ritme. Ze kwam op een goede zesde plaats over de finish waarmee ze een geslaagd debuut kende in het ONK 85cc.

In de komende maanden zal Lotte hard gaan werken om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Aankomende zondag zal ze nog starten in de strandrace in Vlissingen.

Fotocredits: Floris van der Elsen