Op het zware zandcircuit van Westerbork heeft Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen weten te winnen. In beide manches reed ze strak rond over het verraderlijke circuit en slaagde erin om het maximale aantal punten te scoren.

In de ochtend inspecteerde Lotte het circuit en vertrok gedreven naar het parc ferme om aan haar training te beginnen. Nadat de vrije training soepel was verlopen, wist ze in de eerste ronde van de tijdtraining gelijk een scherpe tijd neer te zetten en wist in de gecombineerde 65/85 klasse de pole position te veroveren.

In de pauze nam Lotte een aantal dingen die verbeterd konden worden door met haar broers. Uitermate gemotiveerd begon ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam ze goed weg maar kwam halverwege het startveld toch tekort met haar 65cc machine ten opzichte van de 85cc rijders waardoor ze er een aantal moest laten passeren. Ze kwam als zesde over de eerste springbult en ging gelijk in de aanval op de rijders voor haar. Al snel wist ze er een aantal te passeren en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. Een ronde later nam ze de derde plaats in handen en ook wist ze de tweede plaats voor zich op te eisen. Lotte wist zich goed staande te houden op de tweede plaats en won hiermee haar eigen klasse. Na de finish was Lotte niet helemaal tevreden omdat er nog een aantal verbeterpunten waren en hier ging ze in de pauze mee aan de slag.

Bij de start van de tweede manche kwam ze minder goed weg en dook achter de middenmoot de eerste bocht in. Omdat ze in de eerste bocht koos voor de buitenbocht kon ze de drukte vermijden en stootte door naar een derde plaats. Lotte reed nette rondetijden, bleef goed springen en hield de lijnen strak. Dit zorgde ervoor dat ze opnieuw als winnares van haar klasse over de finish wist te komen.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Lotte ruim aan de leiding in het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen. Haar volgende wedstrijd is op zaterdag 5 oktober in Varsseveld. Aankomend weekend is Lotte aanwezig bij de MX of Nations in Assen om TeamNL aan te moedigen.