Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft zaterdag beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Hellendoorn weten te winnen.

Lotte ging fanatiek te werk en wist na twee sterk gereden manches het maximale aantal punten te pakken.

Lotte had er veel zin in en begon gedreven aan de training. Hierin wist ze de snelste tijd neer te zetten met een verschil van anderhalve seconde op de tweede rijder in haar klasse en samen met de 85cc klasse zette ze een tweede tijd op de klok.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam ze op een vijfde plaats uit de eerste bocht. Ze begon aan een opmars naar voren en wist al snel de vierde plaats in handen te nemen. Ze kwam achter een 85cc rijder maar ook die wist ze snel van zijn plaats te verdringen en ging achter de leider van de 65cc grote wielen aan. Door een andere lijn te nemen pakte ze haar kans om de koppositie over te nemen en wist dit vast te houden tot aan de finish. Tevreden keerde ze terug naar het paddock en besteedde in de pauze veel tijd langs het circuit om goed voorbereid van start te gaan in de tweede manche.

Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit wist ze in de tweede manche een betere start te pakken en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ze zat gelijk achter de rijder die ze in haar eigen klasse in de gaten moest houden.  In de tweede bocht ging ze gelijk in de aanval en wist de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met snelle rondetijden wist ze gedurende de wedstrijd een kleine voorsprong op te bouwen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd deze groter en zo wist ze ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning won Lotte het dagklassement en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het zandcircuit van Westerbork.