Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Halle tweede geworden.

In de eerste manche leek ze op de overwinning af te stevenen totdat ze hard ten val kwam en genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche vocht ze voor alles wat ze waard was maar kon de kopman net niet pakken en werd opnieuw tweede.

In de ochtend verkende Lotte met haar broers het circuit en begon aan de voorbereiding op de training. In de vrije training had ze het juiste tempo al snel gevonden maar in de tijdtraining deed ze er toch nog een schepje bovenop. Ze kwam na verschillende snelle ronden uit op een tweede tijd en keerde tevreden terug naar het paddock.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Lotte goed weg en dook als derde de eerste bocht in. Omdat iedereen voor de binnenbocht koos, ging Lotte volgas buitenom en wist gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Door strakke lijnen te rijden en met een scherp tempo wist ze weg te lopen bij haar achtervolgers. Echter met nog anderhalve ronde te gaan sloeg haar achterkant weg op een tafelberg waardoor ze hard ten val kwam. Ze bezeerde zich hierbij en liep verwondingen op aan haar tanden, vingers en aan de onderkant van haar gezicht. Tijd voor pijn was er niet want ze moest verder en wist er nog een tweede plaats uit te halen.

Teleurgesteld nam Lotte haar rust maar herpakte zich goed voor de tweede manche. Bij het vallen van het starthek dook ze opnieuw als derde de eerste bocht in. Ze zat achter een 85cc rijder maar gelukkig kon ze deze snel passeren en sloot aan bij de kopman. Meerdere keren zat ze ernaast maar kon hem net niet passeren. In de laatste ronde zette ze zelfs nog de snelste tijd op de klok maar kwam helaas net tekort om de manche te kunnen winnen en werd tweede.

Aankomende zaterdag wordt de volgende wedstrijd verreden in Hellendoorn.