Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Veendam tweede geworden. Na een tweede plaats in de eerste manche ging ze in de tweede manche voor de zege. Lang reed ze aan de leiding maar door een pittige valpartij verloor ze de koppositie en kwam als tweede over de finish. Met deze resultaten werd ze ook tweede in het dagklassement.

Na een lange zomerstop was Veendam sinds lange tijd weer de eerste ONK wedstrijd. Ze had er veel zin in en reed in deze wedstrijd met haar 65cc grote wielen tussen de 85cc kleine wielen. In de vrije training liet ze gelijk zien dat ze niet stil heeft gezeten in de zomerstop en zette de snelste tijd op de klok. Ditzelfde deed ze in de tijdtraining en hierin wist ze van de 65cc klasse de snelste tijd neer te zetten en van de 85cc kleine wielen de tweede tijd.

Bij de start van de eerste manche reageerde Lotte snel maar het was net niet genoeg om kopstart te pakken en begon als derde aan de wedstrijd. De kopman ging er als een haas vandoor en omdat Lotte de tweede man op een 85cc machine niet gelijk wist te passeren, verloor ze de kopman uit het oog. Er ging nog meer tijd verloren toen de tweede man ten val kwam en Lotte in hetzelfde spoor zat en tot stilstand kwam. Hierdoor slaagde ze er in het resterende deel van de wedstrijd niet meer in om het gat tot aan de kopman te dichten. Wel wist ze het gat van negen seconden dicht te rijden tot vijf seconden maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche was Lotte er opgebrand om kopstart te pakken. Toen het hek viel vertrok ze als een speer en dook als leidster de eerste bocht in. Met de tweede man aan haar achterwiel ging ze in een hoog tempo rond over het circuit. Lang wist ze stand te houden op de eerste plaats totdat ze van haar motor werd gelanceerd en ten val kwam. De dame uit Sliedrecht had even tijd nodig om bij te komen maar stapte toch weer terug op de motor. In het resterende deel van de wedstrijd moest ze het tempo laten zakken maar dankzij haar grote voorsprong wist ze toch de tweede plaats veilig te stellen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Lotte ook op een tweede plaats in het dagklassement. Door dit goede resultaat blijft ze ruim aan de leiding staan in de strijd om de Nederlandse titel in de 65cc grote wielen.

Aankomend weekend zal Lotte starten in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Halle.