Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft zich goed door een moeilijk EK weekend in Duitsland heen geslagen. Op het circuit van Reutlingen had ze het moeilijker dan bij de voorgaande EK wedstrijden maar wist met een zesde en een tweede plaats in de manches toch tweede te worden in de daguitslag.

Reutlingen is een technisch, hard circuit met veel hoogteverschillen. In de vrije training nam ze de tijd om de baan te verkennen en kwam uit op een vierde tijd. In de tijdtraining voegde ze hier een vijfde tijd aan toe waarmee ze in de kwalificatieheat als vijfde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de kwalificatieheat pakte ze een goede start en kwam al snel aan op een tweede plaats. Deze positie wist ze tot aan de finishvlag vast te houden. Ze keerde tevreden terug naar de paddock en nam vervolgens haar race door met trainer Dennis Verbruggen en haar broers.

In de warm up op zondagochtend bekeek Lotte het circuit goed en probeerde verschillende lijnen en zocht naar inhaalpunten voor in de manches. Ze zette een derde tijd neer en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan in de manches.

Bij de start van de eerste manche reageerde Lotte goed maar omdat ze werd aangetikt door de rijder naast haar belemmerde dit haar start. Tijdens de wedstrijd kwam Lotte niet goed in haar ritme en kwam de rijder voor haar niet voorbij. Dit zorgde voor een teleurstellende zesde plaats. Na de manche had ze even de tijd nodig om dit te verwerken maar balde haar vuistjes en ging de baan bekijken. Ze nam iedere bocht en springbult goed door en begon zich vol goede moed voor te bereiden op de tweede manche.

Ditmaal zat ze er beter bij met de start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ze had ruim een ronde nodig om de tweede man te passeren en daardoor was de kopman opdat moment al een paar seconden weg. Met snelle rondetijden wist ze dichterbij te komen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

Met een 6-2 in de manches wist ze alsnog tweede te worden in de daguitslag. Ze kende een moeilijker weekend dan bij de voorgaande wedstrijden maar wist zich goed te herpakken!