Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Eersel beide manches weten te winnen.

Van Drunen nam in zowel de eerste als de tweede manche al snel de leiding in handen en werkte twee strakke manches af. Met deze dubbeslag heeft ze haar voorsprong in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap verder uit weten te bouwen.

De klasse van Lotte reed samen met de 85cc kleine wielen. Lotte had in de training al snel de smaak te pakken en ging een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze op haar RK service getunede Beursfoon KTM de snelste tijd op de klok wist te zetten met een verschil van een seconde op de tweede man.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Lotte goed weg maar de eerste bocht, inclusief springbult, gingen niet goed waardoor ze op een vierde plaats aan de wedstrijd moest beginnen. In de tweede bocht twijfelde ze niet, ging in de aanval en stootte door naar een tweede plaats. Niet veel later wist ze ook de koppositie over te nemen en voerde het deelnemersveld aan. Ondanks dat de jongens achter haar de druk op de ketel hielden, bleef Lotte strak rijden, reed zuiver en kwam niet in de problemen. Ze kon het tempo hoog blijven houden tot aan de finish en wist de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche wilde ze proberen om een betere start te pakken. Ze kwam op een tweede plaats de eerste bocht in maar door het gas helemaal open te houden sprong ze de leidende 85cc rijder op de eerste bult voorbij. Lotte wist een gaatje te slaan, reed strak en met vol overtuiging. In het midden van de wedstrijd liet ze het tempo iets zakken maar toen ze in de gaten kreeg dat de achtervolgers dichterbij kwamen, versnelde ze weer en won de manche.

Met de dubbele manchezege won Lotte het dagklassement in Eersel. In de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen staat Lotte aan de leiding en heeft haar voorsprong verder uit weten te bouwen. Aankomend weekend zal ze starten in de voorlaatste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap Noord/West in het Duitse Reutlingen.