Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft op zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Marum weten te winnen.

In de eerste manche moest ze na een valpartij in de eerste ronde helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren komen maar wist er toch nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche nam ze gelijk de koppositie in handen te nemen en door strak en zuiver te rijden wist ze de manche winnend af te sluiten. Hiermee verzekerde ze zich van de dagzege.

Na de wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Lommel had Lotte een aantal dagen om van de kleine wielen over te schakelen naar de grote wielen. Dit ging zonder problemen en dit zorgde ervoor dat ze met vertrouwen aan de dag in Marum kon beginnen.

Omdat het circuit door de regenval nat was, werd deze al snel zwaar. De 65cc grote wielen reden samen met de 85cc kleine wielen. Lotte wist een nette tweede tijd neer te zetten en kon hiermee in beide manches een ideale startplaats uitzoeken achter het starthek.

In de eerste manche pakte ze een redelijk goede start, echter kwam ze al snel ten val en verloor kostbare tijd. Met een forse achterstand begon ze aan haar wedstrijd en zette de achtervolging in. Ze wist de ene na de andere rijder te passeren en kwam nog helemaal terug naar een derde plaats. Teleurgesteld over haar valpartij maar zeer tevreden over haar rijden en doorzettingsvermogen keerde ze terug naar de paddock.

De start van de tweede manche was beter waardoor ze op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat de eerste man in de tweede bocht een foutje maakte, kon Lotte gelijk de koppositie in handen nemen. Ze reed strak en zuiver en dit zorgde ervoor dat ze de manche winnend af wist te sluiten.

Met een 3-1 in de manches won ze het dagklassement in Marum. Lotte zal nu weer terug stappen naar de kleine wielen omdat ze over twee weken de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap heeft in het Deense Slagelse.