Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc Noord/West in het Belgische Lommel weten te winnen. Lotte moest er in beide manches hard voor vechten. In de eerste manche kwam ze net iets tekort en werd tweede maar in de tweede manche slaagde ze erin om de manche winnend af te sluiten en pakte hiermee tevens de dagzege.

Lotte had er zin in maar wist wel dat het pittig zou worden. De temperaturen zijn ineens flink omhoog geschoten en ook stond er een sterk deelnemersveld. Op zaterdagochtend was het nog lekker koel en wist Lotte in de vrije training de snelste tijd neer te zetten. Omdat het met 40 rijders best druk was op het ingekorte circuit was het in de tijdtraining moeilijk om een perfecte ronde te rijden. Toch slaagde ze hier in en wist een nette tweede tijd op de klok te zetten. Een goede start in de kwalificatieheat zorgde ervoor dat ze als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. Samen met de kopman reed ze een hoog tempo en liep ver weg bij haar achtervolgers. Na een goed gereden wedstrijd wist ze zich als tweede te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag.

In de warm up op zondagochtend was al te merken dat het circuit er pittig bij lag. Ze probeerde een aantal andere lijnen maar toch kon ze nog niet echt lekker in haar ritme komen. Na de training ging ze met haar broer en trainer terug naar het circuit om goed voorbereid aan de eerste manche te kunnen beginnen.

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam ze goed weg en dook als tweede de eerste bocht in. Ze kon de kopman lang blijven volgen totdat ze in de slotfase door een aantal achterblijvers wat kostbare tijd verloor. Gelukkig herstelde ze zich goed en wist de manche op een nette tweede plaats af te sluiten. Lotte was tevreden met haar uitslag omdat de uiteindelijke winnaar goed tussen de achterblijvers door kwam en erg sterk reed.

Voor de tweede manche waren de temperaturen opgelopen naar 26 graden en daardoor vertrok Lotte met de nodige verkoelingsattributen richting het startterrein. Ditmaal spoot ze weg bij de start en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Dit was echter van korte duur want ze werd gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Lotte was het hier niet mee eens en bleef de kopman flink onder druk houden. Bij een eerste inhaalpoging kwam ze ernaast maar kon ze hem niet passeren. Op haar door RK service geprepareerde Beursfoon KTM machine ging ze opnieuw in de aanval. Ditmaal lukte het wel en dankzij haar hoge tempo wist ze een gaatje te slaan op de tweede man. Dit was voldoende om de manche winnend af te kunnen sluiten.

Met een 2-1 in de manches won Lotte het dagklassement en beklom vol trots het ereschavot.