Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team is in de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc Noord/West in Slowakije op het podium geeindigd. In de eerste manche vocht de dame uit Sliedrecht de hele wedstrijd voor een tweede plaats maar werd uiteindelijk derde. In de tweede manche reed ze stevig op een tweede plaats maar omdat zij in hield terwijl haar twee achtervolgers hard doorsprongen, viel ze terug naar een vierde plaats. Na de manche besloot de jury dat Lotte toch als tweede werd geklasseerd waarmee ze ook tweede werd in het dagklassement.

Op vrijdag lag het circuit er nog heel mooi bij. De baan had mooie springschansen en door de verschillende hoogteverschillen was het een uitdagende baan. Omdat het van vrijdag op zaterdagnacht heel de nacht regende en het ook op zaterdagochtend nog regende, werd besloten om de kwalificatiedag voor de 65cc af te gelasten. Tegen het einde van de middag werd het droog en dit zou stand houden tot aan zondag.

Op zondagochtend werd gelijk de kwalificatietraining verreden. De baan was door de diepe geulen erg lastig maar toch wist Lotte een nette derde tijd neer te zetten. 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze heel even de leiding in de wedstrijd kon pakken. Dit was helaas van korte duur maar in de rest van de manche heeft ze continu in strijd gezeten om de tweede plaats. Lotte vocht voor wat ze waard was en kwam uiteindelijk als derde over de finish.

Bij de start van de tweede manche kwam ze heel goed weg en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Een ronde wist ze stand te houden op de eerste plaats totdat ze werd terugverwezen naar een tweede plaats. Lang wist ze de derde en vierde man op een kleine afstand te houden maar toen Lotte in hield voor een gele vlagsituatie en zij dit meerdere keren niet deden, zaten ze ineens aan haar achterwiel. Dit had tot gevolg dat ze Lotte wisten te passeren waardoor ze terug viel naar een vierde plaats. Door deze situatie was de dame uit Sliedrecht erg benadeeld waardoor de jury besloot dat ze toch als tweede werd geklasseerd. 

Met een 3-2 in de manches eindigde Lotte in het dagklassement op een tweede plaats.