Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Mill gedomineerd. Van Drunen wist in beide manches een goede start te pakken en wist in zowel de eerste als de tweede manche een veilige voorsprong op te bouwen. Met een dubbele manchezege scoorde ze het maximale aantal punten en won het dagklassement.

Voor Lotte en het team was dit de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap van 2019 waardoor het voor beiden een spannende dag was. De grote vraag was dan ook of ze ook dit jaar de jongens weer bij kan houden. In de tijdtraining kwam het antwoord, ‘’ja’’ dat kan ze en hierdoor was het ijs gebroken.

De 65cc grote wielen, waar Lotte actief in is, reed samen met de 85cc kleine wielen. In de training had ze een heel goed ritme in handen en wist van zowel de 65cc als de 85cc klasse de snelste tijd op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Op haar Beursfoon KTM machine pakte ze een goede start en kwam als leidster uit de eerste ronde. Tevens had ze al een klein gaatje weten te slaan op de tweede man. Met snelle rondetijden wist ze haar voorsprong gedurende de wedstrijd verder uit te bouwen. Dit zorgde ervoor dat ze dolblij als winnares over de finish kwam.

Na voldoende rust en goed eten en drinken, verkende Lotte in de pauze het circuit. Met goede moed bereidde ze zich voor op de tweede manche. Ook ditmaal wist ze een goede start te pakken en kwam als tweede door de eerste bocht. Gelijk sloeg ze toe en wist tijdens de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. Ook nu zette ze een straf tempo in en bouwde gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op. Ze werkte een ijzersterke wedstrijd af en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

De 11-jarige dame uit Sliedrecht won hiermee het dagklassement en is hiermee de eerste leidster in het kampioenschap. De komende twee weken zal ze op de 65cc kleine wielen gaan trainen in verband met de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Slowakije.