Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is in het Zeeuwse Axel Open Nederlands Kampioen 85cc grote wielen geworden. Voor de Wolf is dit de kers op de taart omdat hij eerder dit jaar al zijn Dutch Masters titel wist te prolongeren en tweede werd in het wereld en Europees kampioenschap.

In de training koos de crosser uit Eersel gelijk voor de aanval en ondanks dat hij alles onder controle had, knalde hij er een hele snelle rondetijd uit. Met deze tijd veroverde hij de pole position met een verschil van twee seconden op de tweede man!

Aangezien Kay een comfortabele voorsprong had in de tussenstand was het zaak dat hij geen grote risico’s nam. Toch wilde hij het kampioenschap in stijl afsluiten. Dit deed hij door beide manches op zijn naam te schrijven en zijn laatste wedstrijd op de 85cc machine winnend af wist te sluiten. Daarnaast prolongeerde hij met deze titel de Open Nederlandse titel.

Naast Kay de Wolf kwam ook Scott Smulders sterk voor de dag in Axel. Hij trainde in de ochtend achter de Wolf als tweede en wist in zowel de eerste als de tweede manche op een derde plaats over de finish te komen. Dit betekende dat het Beursfoon KTM team in de 85cc grote wielen twee rijders op het podium had met Kay de Wolf als winnaar en Scott Smulders als derde.

Sem Beijer zette in de training verschillende keren aan en kwam uit op een elfde tijd. In de eerste manche startte hij goed maar door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een laatste plaats. Knokkend voor alles wat hij waard was kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist op een zeventiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche wist hij na een goede start netjes tiende te worden.

In de 65cc grote wielen was het Milan Beijer die de kleuren van het team hoog hield. Na een zevende tijd in de training wist hij in de eerste manche vijfde te worden en kwam in de tweede manche als vierde over de finish. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een nette vierde plaats op.
In 2015 hadden Beursfoon en KTM de insteek om op professionele wijze een team aan te sturen met als doel om jeugdige talenten een kans te geven om zich met de Europese en wereldtop te meten. Dit is in de afgelopen jaren heel goed gelukt met als hoogtepunten de EK 65cc open titel in 2015, de wereldtitel in 2017 in 65cc klasse en dit jaar een 2e plaats bij het WK85 en EMX85. Ook pakte het team de afgelopen jaren in alle jeugdklassen meer dan 7 ONK titels en zeer veel podiumplaatsen.
Naast het feit dat alle Beursfoon MX Partners, die het team al jaren bijstaan razend enthousiast zijn over deze opzet, kunnen we de rijders, die qua leeftijd nu allemaal tussen de 10 en 14 jaar zitten samen verder door laten groeien naar een hoger niveau. Daarnaast biedt het team de jeugdige rijders alle mogelijkheden om wellicht in de toekomst door te kunnen stromen richting het KTM fabrieksteam, wat ook dit jaar het geval is en daar zijn we enorm trots op.

Het seizoen zit er nu op. Vooraf hadden wij niet kunnen dromen dat we zulke mooie prestaties zouden kunnen neerzetten. Milan, 7e bij de 65cc grote wielen, Sem, 6e bij de 85 grote wielen, Kay, Dutch Master Kampioen, ONK kampioen, 2e in het EMX85 en WK85 en vele manches en races gewonnen, Scott 3e in het ONK 85c en steeds beter in vorm. Dit was niet mogelijk zonder de onvoorwaardelijke steun van al onze trouwe partners en ook alle supporters bedankt voor jullie steun en op naar seizoen 2019!

In onderling overleg hebben wij besloten dat Scott Smulders na dit seizoen geen deel meer zal uitmaken van ons team. Scott is één van de getalenteerde jeugdrijders op dit moment en ook hij gaat de stap maken naar de 125cc klasse in 2019 en wij hopen dat wij hem met onze support en kennis van de afgelopen 2 jaar een klein duwtje hebben kunnen geven in het verwezenlijken van zijn droom; Prof motocrosser worden en wensen hem veel succes toe voor de toekomst. In de komende periode wordt bekend wie zijn opvolger zal worden binnen ons team.

De komende periode gaan we rustig starten met het opbouwen en afstellen van de KTM 65SX voor Lotte van Drunen en zullen Sem en Milan de overstap gaan maken naar een hogere klasse.

Teammanager van het Beursfoon KTM team, John Beijer, is genomineerd voor de Cashcow.nl Awards (beste #beleggingsexpert) 2018. Vind u ook dat hij deze award verdiend? Dan kan u stemmen via: https://www.cashcow.nl/cashcow-awards/ #autotrader #AEX #beleggen als een pro zonder er een te zijn #rendement