Het Beursfoon KTM team heeft met Scott Smulders en Kay de Wolf tweede podiumplaatsen weten te behalen in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Geldermalsen.

Smulders wist met een manchezege tweede te worden in de daguitslag en de Wolf werd met een 2-3 in de manches derde!

Nadat Milan Beijer in de tijdtraining van de 65cc grote wielen een achtste tijd neer had weten te zetten, wist hij in de eerste manche op zijn Eurol gesmeerde KTM kopstart te pakken. Helaas reed hij te gespannen waardoor hij gedurende de wedstrijd plaatsen prijs moest geven. Milan vocht voor wat hij waard was en finishte op een zevende plaats. In de tweede manche wist hij na een redelijke start wederom op een zevende plaats over de finish te komen.

In de tijdtraining van de 85 grote wielen lag het tempo gelijk hoog en was het Kay de Wolf die de snelste tijd op de klok wist te zetten. Ook Scott Smulders had het goed naar zijn zin op het circuit en zette met een verschil van 0.5 sec een derde tijd op de klok. Sem Beijer kon niet lekker in zijn ritme komen en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een dertiende tijd.

In de eerste manche waren het de Wolf en Smulders die een goede start wisten te pakken. Smulders wist binnen een ronde de derde plaats in handen te nemen en ging in de aanval op de Wolf. Wiel aan wiel gingen ze over het circuit en hadden een spannend gevecht. Net toen Smulders de tweede plaats over had weten te nemen, kwam er een rode vlagsituatie waardoor de ronde ervoor als uitslag werd genomen. Dit betekende dat de Wolf tweede werd en Smulders als derde werd geklasseerd. Sem Beijer pakte een goede start maar maakte in de eerste ronde een fout waardoor hij ver teruggeslagen werd. Vanaf een 22ste plaats kwam hij terug naar voren en finishte op een zeventiende plaats.

De tweede manche was de manche van Scott Smulders. Hij pakte een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Binnen tien minuten stootte hij door naar de koppositie en werkte vervolgens een sterk tweede deel van de wedstrijd af. Scott kwam als winnaar over de finish en eindigde hiermee op een tweede plaats in het dagklassement.

Kay de Wolf wist op zijn Hannamax KTM machine kopstart te pakken maar werd door een foutje in de eerste ronde terugverwezen naar een derde plaats. Kay vocht zich terug naar een tweede plaats maar kwam toen ten val waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats waarmee hij ook in het dagklassement derde werd. Met Sem ging het in de tweede manche stukken beter dan in de eerste manche en kwam vanaf een twaalfde plaats terug naar een tiende positie.

Aanstaande zaterdag staat voor het Beursfoon KTM team de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel en op zondag komt het team aan de start bij de KTM dag in Eindhoven.