Het Beursfoon KTM team heeft tijdens de internationale strandcross in Vlissingen een eerste, tweede en vierde plaats weten te behalen. Scott Smulders wist de wedstrijd te winnen voor Kay de Wolf en Sem Beijer werd vierde.

Scott Smulders reed op zaterdag eerst een wedstrijd om de Benedu Cup in het Duitse Kleinhau. Scott voelde zich in de tijdtraining goed thuis op het circuit en wist een tijd neer te zetten waarmee hij zes seconden sneller was dan de tweede man. In de beide manches die daar op volgden wist Scott kopstart te pakken en begon in een hoog tempo weg te lopen bij zijn achtervolgers. De eerste manche werd gewonnen met een voorsprong van vijftig seconden en de tweede manche wist hij naar zijn hand te zetten door met een minuut voorsprong te winnen.

Op zondag kwam Scott opnieuw sterk voor de dag bij de strandcross in Vlissingen. In de eerste manche was hij het gat naar de kopman dicht aan het rijden toen hij in aanraking kwam met een achterblijver en viel. Omdat hij vast onder de motor lag, viel hij terug naar een derde plaats maar Scott zette de achtervolging in en kwam in een hoog tempo terug naar voren. Hij liep hard in en kwam nog tot aan het achterwiel van de kopman maar tot een aanval kwam het niet meer waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche was zijn start minder goed waardoor hij pas op een achtste plaats door de eerste bocht kwam. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich in de tweede ronde al op naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij in te lopen op de kopman en toen deze ten val kwam nam hij de koppositie over. Scott bleef het tempo strak houden tot aan de finish en wist de koppositie in de rest van de manche in handen te houden waarmee hij de dagzege veroverde.

Kay de Wolf wist de eerste manche te winnen en kwam na een valpartij in de tweede manche als tweede over de finish, waarmee hij achter Scott tweede werd in de daguitslag. Ook Sem Beijer presteerde goed in Vlissingen. Na een vijfde plaats in de eerste manche deed hij het in de tweede manche nog net een positie beter en kwam als vierde binnen. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een vierde plaats.

Aankomend weekend gaat het Beursfoon KTM team van start in het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Geldermalsen.