Het Beursfoon KTM team heeft een succesvol weekend achter de rug. Met podiumplaatsen voor alle vier de rijders kan het team tevreden terugblikken op het weekend.

Op zaterdag reden Milan en Sem Beijer een sterke wedstrijd bij de MON in Mill. Milan wist de eerste manche van de 65cc grote wielen te winnen en kwam in de tweede manche op een tweede plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde. Ook Sem wist bij de 85cc grote wielen eerste en tweede te worden en werd ook tweede in het dagklassement.

Op zondag kwam het volledige team aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Arnhem. Milan zette een zevende tijd neer in de tijdtraining. De KTM vertrok als een speer bij de start maar omdat hij een foutje maakte in de eerste bocht kon hij op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist de ene na de andere rijder te passeren. Zijn sterke rijden leverde hem een mooie tweede plaats op waardoor hij aan het einde van de dag trots zijn beker in ontvangst kon nemen.

Ook in de 85cc grote wielen was het Beursfoon KTM team succesvol in Arnhem. Kay de Wolf ging in de training in een hoog tempo rond en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Scott Smulders was na de training niet helemaal tevreden maar wist hierin toch een goede tweede tijd neer te zetten. Ook Sem zat er qua snelheid goed bij en perste er een vijfde tijd uit.

In zijn schone Fox pak wist Sem in de eerste manche kopstart te pakken en stuurde zijn HNR getunede KTM als eerste door de eerste bocht. Op het zware circuit koos hij tijdens de eerste ronde helaas voor een verkeerd spoor en viel terug naar een zesde plaats. Sem werkte vervolgens een goede wedstrijd af en kwam als vijfde over de finish. Voor de eerste manche was het gestopt met zachtjes regenen en kwam de regen met bakken uit de lucht. Dit had tot gevolg dat de baan er modderig bij lag. Toen het starthek viel zat Kay er niet goed bij en kwam pas rond de tiende plaats door de eerste bocht. Gelijk maakte hij vele plaatsen goed en kwam al op een derde plaats uit de eerste ronde. In de tweede ronde stootte hij door naar een tweede plaats en in de derde ronde wist hij ook de kopman te passeren. In de zware omstandigheden wist hij de koppositie de hele manche vast te houden en kwam als winnaar over de finish. Scott kwam niet goed weg bij de start en kon in de beginfase niet lekker in zijn ritme komen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij zich terug te knokken naar een derde plaats.

Omdat de regen aan bleef houden, werd besloten om de tweede manches af te gelasten. Hierdoor waren de uitslagen van de eerste manche tevens de daguitslag. Aankomend weekend heeft het Beursfoon KTM team een druk weekend voor de boeg. Op zaterdag rijden Milan en Sem een MON uitwisselingswedstrijd in Kleinhau, Duitsland en op zondag gaat Milan van start in het ONK 65cc grote wielen in Halle en rijden Kay, Scott en Sem de traditionele strandcross in Vlissingen.