Lotte van Drunen zal in 2019 uitkomen voor het Beursfoon KTM team in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen, Europees kampioenschap en wereldkampioenschap 65cc.

Lotte heeft de afgelopen jaren enorm grote stappen gemaakt. Ze is pas 11 jaar oud, maar heeft al 1 Nederlandse titel achter haar naam staan en staat momenteel ruim aan de leiding in de klasse 65cc kleine wielen. Van de 16 manches, wist ze er 14 te winnen! Daarnaast heeft ze in 2018 ook enorm goede dingen laten zien in haar debuutjaar in het Europees en wereldkampioenschap 65cc. 

Zo pakte ze in haar eerste EK 65cc kwalificatie van 2018 de overwinning en kwalificeerde zichzelf voor de EK 65cc finale, waarin ze een tiende plaats behaalde. Ook mocht ze als één van de jongste rijders deelnemen aan het Junior wereldkampioenschap 65cc in Australië en werd daarin vierde. In 2019 zal ze er alles aan doen om hogerop te komen in het EK en WK 65cc.

Commentaar teammanager John Beijer: ’’Wij zijn enorm verheugd met de komst van Lotte naar ons team, we houden haar al een tijd in de gaten en zien bij haar een enorme drive en hopen haar met onze kennis en ondersteuning te kunnen helpen om weer een stapje hoger te komen.

Het team zal in 2019 van samenstelling gaan veranderen. De doelstelling van KTM en onze andere partners is om de jeugd een mooie kans te geven om hun droom te verwezenlijken: Het worden van wereldkampioen. Door middel van goede begeleiding, trainingen en het beschikbaar stellen van topmateriaal hebben we de afgelopen jaren al meerdere talenten een flinke stap vooruit zien maken en flink wat titels kunnen winnen. 

Kay de Wolf is één van de meest getalenteerde jeugdrijders op dit moment en gaat in 2019 de overstap naar de 125cc maken. Omdat ons team zich richt op de 65cc en 85cc, zal hij vanaf 2019 geen deel meer uitmaken van onze selectie. In overleg met KTM is er een passende plek voor hem gevonden, waar hij zijn talenten vanaf de 125cc en hoger tot zijn recht kan laten komen. Tot en met oktober zal hij onze kleuren nog verdedigen en daarna zullen we hem als supporter op de voet blijven volgen en danken hem voor zijn inzet. 

Momenteel werken we hard aan de invulling van de andere rijders en zullen dat medio oktober bekend maken. Het team zal in 2019 bestaan uit 4 rijders.

Wij zien dan ook met veel vertrouwen uit naar seizoen 2019 en willen uiteraard nog een keer extra onze dank uit spreken naar al onze trouwe sponsors en partners.’’