Het Beursfoon KTM team heeft een bewogen wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Veendam achter de rug. Door een diskwalificatie van twaalf rijders in de eerste manche waren de kansen op podiumplaatsen gelijk verkeken voor Kay de Wolf en Scott Smulders. Ook was een top tien plaats voor Sem Beijer hierdoor buiten handbereik. Ondanks deze tegenslag gingen alle drie de rijders er helemaal voor in de tweede manche en wisten goede resultaten neer te zetten.

Het technische circuit van Veendam lag er goed geprepareerd bij voordat de rijders de baan opgingen om te trainen. Kay de Wolf wist in de training een tweede tijd neer te zetten, Scott Smulders trainde als vierde en Sem Beijer kwam na verschillende snelle ronden uit op een dertiende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, schoten de KTM’s weg. Kay kwam op een derde plaats uit de start, wist zich snel op te werken naar een tweede plaats en profiteerde niet veel later van een fout van de kopman. In de rest van de manche werkte hij een gecontroleerde wedstrijd af en stuurde zijn Eurol gesmeerde KTM machine als eerste over de finish. Ook Scott pakte een goede start en kwam als zesde uit de eerste bocht. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist als derde over de finish te komen. Sem begon de manche als vierde en weerde zich kranig. Lang reed hij op een zesde plaats maar verloor in het tweede deel van de wedstrijd nog een paar posities en finishte als negende.

Na de manche bleek dat er 12 rijders niet genoeg vaart hadden verminderd bij een gele vlagsituatie en werden gediskwalificeerd. Nader onderzoek geeft aan, dat de meeste rijders tijdens ronde 6 en 7 gelijk 2 a 3 seconden langzamer reden en wel inhielden, maar veiligheid staat echter uiteraard voorop voor gevallen rijders en daar zal nooit discussie over ontstaan, maar wel over selectief diskwalificeren.

Na deze teleurstelling verschenen alle drie de rijders weer in een mooi schoon Fox pak aan de start van de tweede manche. Kay en Scott wisten beiden een hele goede start te pakken maar voor Sem gold dit niet want hij moest vanaf een zeventiende plaats terug naar voren komen. Kay reed een constante wedstrijd en wist op een tweede plaats over de finish te komen. Scott kwam vanaf een vierde plaats terug naar een derde plaats en Sem zag zijn inhaalrace bekroond worden met een elfde plaats.

Door de diskwalificatie van de rijders in de eerste manche moest Kay in het dagklassement genoegen nemen met een zestiende plaats, Scott werd achttiende en Sem legde beslag op een zevenentwintigste plaats. Aankomend weekend zal Kay voor team Nederland aan de start komen in de European of Nations in Polen en de andere teamleden van het Beursfoon KTM team zullen van deelnemen aan de ADAC Junior Cup in Gaildorf.