Het Beursfoon KTM team heeft met Kay de Wolf in de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechie een manchezege weten te boeken en is op een tweede plaats geeindigd in het dagklassement. 

Na een periode van hard trainen en het materiaal prepareren was afgelopen weekend het uur van de waarheid. Na de voorrondes van het Europees Kampioenschap Noord/West, stond in Loket, Tsjechie de finale op het programma. Van het Beursfoon KTM team hadden Kay de Wolf en Scott Smulders zich voor deze prestigieuze wedstrijd weten te kwalificeren en stonden op scherp om het beste van zichzelf te laten zien.

Het weekend werd op zaterdag zeer sterk begonnen want op de Eurol gesmeerde KTM machine wist Kay de Wolf in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek. Ook Scott wist in de tijdtraining een nette achtste tijd op de klok te zetten en liet hiermee zien dat hij goed uit de voeten kon op het technische circuit.

Voor de eerste manche werden er nieuwe HGS uitlaten op de machines gemonteerd zodat het de rijders aan niets zou ontbreken op de baan. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam Kay met zijn stuur in aanraking met de rijder die naast hem stond en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen en zette alles op alles om de schade zoveel mogelijk te beperken. Ondanks dat hij veel rijders in moest halen, wist hij hele snelle tijden neer te zetten, wat ervoor zorgde dat hij nog helemaal terug kwam naar een zesde plaats. Scott kwam niet goed uit de start en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Strak sturend werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een dertiende plaats maar omdat hij het tempo strak wist te houden tot in de slotfase, leverde dit hem nog twee plaatsen winst op waardoor hij als elfde werd afgevlagd.

Belust op revanche ging Kay in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er goed vooraan bij en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en het duurde niet lang voordat hij de koppositie over wist te nemen. Wederom zette hij snelle rondetijden op de klok en dit zorgde ervoor dat hij een gat kon slaan op zijn achtervolgers. Netjes rijdend hield hij de tweede man in de gaten en nam geen onnodige risico’s. Na een manche van twintig minuten en twee ronden kwam hij met een voorsprong van acht seconden als winnaar over de finish. Scott moest opnieuw vanaf een vijftiende plaats aan een opmars gaan beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte de Wiseco ondersteunde rijder zich op naar een twaalfde plaats maar door een fout in de laatste ronde verloor hij nog drie plaatsen waardoor hij genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

Dankzij zijn sterke zege in de tweede manche is Kay op een mooie tweede plaats geeindigd in de daguitslag en Scott sloot het weekend af op een dertiende plaats. De volgende belangrijke wedstrijd voor het Beursfoon KTM team is het wereldkampioenschap 85cc in Australie op 26 augustus.

Daguitslag EMX85 in Loket:
1 Camden McLellan 47 Pnt
2 Kay de Wolf 40 Pnt
3 Liam Everts 40 Pnt
4 Kay Karssemakers 36 Pnt
5 Sanchez Garcia 33 Pnt
13 Scott Smulders 16 Pnt