Op het harde circuit van Lelystad stond de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd voor de zomerstop op het programma. De rijders van het Beursfoon KTM team wilden het beste van zichzelf laten zien en hebben gestreden voor wat ze waard waren.

Kay de Wolf begon aan de dag met een derde tijd in de tijdtraining. Lang was er een gele vlagsituatie waardoor hij niet voluit door kon rijden. Ondanks dit was een derde plaats goed voor een goede startplaats en Kay wist dat de punten pas in de manches verdeeld werden. Een goede reactie bij het vallen van het starthek in de eerste manche zorgde ervoor dat Kay als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Netjes rijdend wist hij dit gedurende de wedstrijd vast te houden en wist de manche winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij zich op te werken naar een derde plaats en begon te jagen op de tweede man. Er werd flink gestreden in een groepje van vier dat wiel aan wiel over het circuit ging. In de slotfase sloeg Kay toe en wist de tweede plaats over te nemen, een ronde later wist hij ook de kopman te passeren en door het tempo hoog te houden tot aan de finish kwam hij als winnaar over de finish.

Met een dubbele mancheoverwinning won Kay het dagklassement en heeft hiermee zijn leidende positie in de tussenstand weten te versterken. 

Scott Smulders begon sterk aan de dag en wist in de beginfase van de training een tweede tijd neer te zetten. Scott bleef aanzetten en wist er in de allerlaatste ronde nog een super snelle tijd uit te knallen waarmee hij de pole position veroverde. In de eerste manche kwam hij niet heel goed weg bij de start en kwam pas op een vijfde plaats uit de eerste bocht. Gelijk zette hij aan maar in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor viel Scott terug naar een twaalfde plaats en moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Alles gevend wist hij nog helemaal terug te komen naar een zesde plaats. 

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij als vierde aan de wedstrijd beginnen. Scott mengde zich in de strijd om de ereplaatsen en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd als vierde over de finish. Met deze resultaten werd hij vijfde in het dagklassement.

Sem Beijer slaagde er in de training in om er een hele scherpe tijd uit te persen waarmee hij de sessie afsloot als zesde. Een redelijke start zorgde ervoor dat hij in de eerste manche als negende uit de eerste bocht kwam. Echter door een klein mechanisch probleem moest hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten waardoor hij de finish niet haalde. In de tweede manche kwam Sem slecht uit de start en moest vanaf een vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Omdat inhalen moeilijk was, koste het hem veel tijd om plaatsen winst te boeken waardoor hij genoegen moest nemen met een twaalfde plaats.

Raff de Wolf maakte na een blessure zijn terugkeer in de competitie. Op voorhand had de Wolf pas twee keer met de motor getraind en wist dan ook niet wat hij ervan kon verwachten. Hij trainde in de ochtend als achtste en begon vol goede moed aan de eerste manche. In beide manches ging het rijden lekker met Raf. Omdat er in de eerste manche een aantal rijders werden gediskwalificeerd werd Raf op een vierde plaats geklasseerd en na een goed gereden tweede manche kwam hij als zevende binnen.

Milan Beijer ging lekker rond in de tijdtraining van de 65cc grote wielen en kwam na verschillende snelle ronden uit op een tiende tijd. In de eerste manche ging het rijden redelijk goed en wist er een negende plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij slecht uit de start en kon hij moeilijk in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een elfde plaats.

Het Beursfoon KTM team zal nu hard gaan trainen voor de komende drie belangrijke wedstrijden. Dit zijn de laatste voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd in Markelo, de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross en de EK finale in Loket.