Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is de nieuwe leider geworden in de voorrondes van het Europees Kampioenschap 85cc. Ondanks dat hij tijdens de vierde wedstrijd in het Slowaakse Sverepec wisselend succes kende, scoorde hij toch voldoende punten om zich vanaf een derde plaats op te werken naar de koppositie. Ook was er in de tweede manche een hoofdrol weggelegd voor Scott Smulders want hij wist toen na een geweldige inhaalrace vierde te worden.

Het circuit van Sverepec is een voormalig Grand Prix circuit dat bestaat uit een harde ondergrond met veel hoogteverschillen. De baan was op en top geprepareerd en hierdoor werd er op zaterdag enthousiast aan de trainingen begonnen. De dag verliep goed en met een zesde plaats voor Kay en een zevende plaats voor Scott in de kwalificatieheat wisten ze zich op positieve wijze te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche was het Kay die op het harde circuit op een goede derde plaats over de finish wist te komen en hiermee belangrijke punten pakte voor het kampioenschap. Scott kwam vanuit de middenmoot naar voren maar zag door een foutje een aantal plaatsen verloren gaan. Ook kwam hij nog een keer ten val waardoor hij vanaf een zeventiende plaats aan een opmars moest beginnen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist nog op een nette negende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kreeg Kay de Wolf een tegenslag voor de kiezen. Op een derde plaats rijdend kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een zeventiende plaats. Met kneuzingen en blauwe plekken vervolgde hij zijn weg en wilde proberen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dit lukte redelijk goed want de crosser uit Eersel vocht zich nog terug naar een elfde plaats en pakte hiermee voldoende punten om de leiding in de tussenstand terug in handen te nemen. Scott Smulders kwam heel slecht weg bij de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij in een hoog tempo terug naar voren. In iedere ronde wist hij wel een rijder te passeren en dit leverde hem na een manche van 20 minuten en 2 ronden een knappe vierde plaats op. Met een negende en een vierde plaats in de manches eindigde Scott op een zesde plaats in het dagklassement in Slowakije.

De laatste voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc wordt op 7 en 8 juli verreden in Markelo. Hier zal het volledige Beursfoon KTM team in actie komen om voor eigen publiek het beste van zichzelf te laten zien. Maar voor het zover is staat er eerst aanstaande zondag nog een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Lelystad.