Kay de Wolf en Scott Smulders van het Beursfoon KTM team zijn in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Borculo op het podium geeindigd.

Na twee valpartijen werd de Wolf in de eerste manche derde maar revancheerde zich in de tweede manche door als winnaar over de finish te komen waarmee hij tweede werd in het dagklassement. Scott Smulders mocht met een 2-3 in de manches de derde podiumtrap beklimmen in Borculo. Sem Beijer wist een top tien plaats te pakken en Milan Beijer werd negende in de 65cc grote wielen.

Kay de Wolf voelde zich goed thuis op het snelle, technische circuit van Borculo. In de training veroverde hij de pole position en mocht hiermee in beide manches als eerste een plaats uitzoeken achter het starthek. In de eerste manche pakte Kay op zijn Eurol gesmeerde KTM machine kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. In het midden van de wedstrijd had hij al een voorsprong op weten te bouwen van zes seconden totdat hij even ten val kwam. Dit koste hem de koppositie maar in de daaropvolgende ronden wist hij het gat tot aan de kopman te dichten. Wiel aan wiel gingen beide rijders over het circuit en vochten voor de winst in de eerste manche. Het gevecht werd beslist toen de kopman voor een bocht hard in de remmen ging waardoor Kay zijn achterwiel aantikte en ten val kwam. Hierdoor verloor hij ook nog de tweede plaats en kwam als derde over de finish.

In de tweede manche revancheerde de door HGS ondersteunde rijder zich door van start tot finish aan de leiding te rijden en de manche winnend af te sluiten. Met een 3-1 in de manches eindigde de crosser uit Eersel op een tweede plaats in het dagklassement.

De schouderblessure van Scott Smulders gaat de goede kant op waardoor hij deel kon nemen in Borculo. In de training ging het lekker en hij slaagde er in de vierde ronde in om zijn snelste tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte Scott een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval op de derde man en wist met een goed ritme de derde plaats over te nemen. Netjes rijdend schoof hij gedurende de wedstrijd nog een positie op en kwam als tweede over de finish. In de tweede manche slaagde Scott er niet in om een goed ritme te vinden. Wel wist hij zich van een vierde plaats op te werken naar een derde plaats maar meer dan dit zat er niet in. Met een 2-3 in de manches eindigde Scott op een nette derde plaats in het dagklassement

Sem Beijer had het in de training moeilijk om het juiste ritme te vinden op het snelle circuit. Ondanks verwoede pogingen om een snelle tijd neer te zetten, kwam hij niet verder dan een veertiende tijd. In de eerste manche reed hij een sterke inhaalrace en kwam vanaf een twintigste plaats helemaal teruggereden naar een tiende positie. In de tweede manche moest hij bij de start vol in de Moto Master remmen om een gevallen rijder te ontwijken. Dit had tot gevolg dat hij pas op een 22ste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken kwam hij tijdens de eerste ronde nog een keer ten val waardoor hij vanaf een dertigste plaats aan een opmars moest beginnen. Alle remmen gingen los in de tweede manche en Sem wist dan ook vele rijders een plaats terug te verwijzen. Moegestreden kwam hij na een manche waarin hij alles had gegeven op een zestiende plaats over de finish.

Milan Beijer trainde als elfde in de 65cc grote wielen. Een slechte start zorgde ervoor dat hij in de eerste manche een inhaalrace moest rijden. Hij stelde alles in het werk om naar voren te komen en wist terug te komen naar een tiende plaats. De start van de tweede manche was beter waardoor hij gelijk het hogere tempo van zijn voorgangers kon volgen. Dit zorgde ervoor dat hij als achtste over de finish kwam en negende werd in de daguitslag.

Aankomend weekend zullen Kay de Wolf en Scott Smulders van start gaan in de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap in het Slowaakse Sverepec.