Het Beursfoon KTM team heeft bij de derde voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd belangrijke punten gescoord.

Het circuit van Dreetz was een mooie zandbaan waarop Kay de Wolf zich goed thuis voelde. 39 rijders begonnen op zaterdagochtend aan de training. Kay wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten met een tijd van onder de 2:03 min. waarmee hij het baanrecord verbrak. De kwalificatieheat begon echter met een tegenslag want Kay kwam na de start bij het aanrijden van de eerste bocht met meerdere rijders vast te zitten omdat de kopman onderuit ging en niet meer te ontwijken was. Met een grote achterstand moest Kay vanaf een vierendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend en knokkend voor iedere plaats wist hij zich helemaal terug op te werken naar een vierde plaats.

Na een goede start in de eerste manche kon Kay op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het koste hem veel moeite om de tweede man te passeren maar na drie ronden wist hij toch een plaats te vinden waar hij een inhaalmanoeuvre wist te forceren. Vervolgens kwam hij steeds dichterbij de kopman en was er af en toe heel dichtbij. Ondanks dat Kay wel de snelste rondetijd neer wist te zetten, kwam hij in de eerste manche net iets tekort en werd als tweede afgevlagd.

Na een goede pauze was Kay klaar voor de tweede manche. Wederom pakte hij op zijn Eurol gesmeerde KTM machine een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Binnen twee ronden wist hij de koppositie over te nemen en reed vervolgens rondenlang aan de leiding. Echter met nog een aantal ronden te gaan was er een klein technisch defect ontstaan aan de GET unit, wat tot gevolg dat hij met nog twee ronden te gaan ten val kwam. Hij sprong snel terug op de motor maar kreeg deze helaas niet snel gestart. Hierdoor verloor hij veel tijd en plaatsen en kwam op een zevende plaats terug in de wedstrijd. In de slotfase gaf hij alles wat hij nog had en wist nog twee rijders terug te pakken om uiteindelijk als vijfde over de finish te komen. Ook in deze manche had Kay de snelste rondetijd waarmee te zien is dat het met zijn snelheid goed zit.

Met een 2-5 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement en staat na drie wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand, slechts vier punten achter de leider in het kampioenschap.

Voor Scott Smulders was het nog even afwachten of hij genoeg was hersteld van zijn schouderblessure om te kunnen rijden. De afgelopen twee weken heeft Scott keihard gewerkt en na vele bezoeken aan dokters, ziekenhuis en fysiotherapie lukte het hem met een flinke dosis aan doorzettingsvermogen om er een goed resultaat uit te halen.

In de kwalificatieheat op zaterdag verraste hij vriend en vijand door bijna de hele wedstrijd aan de leiding te rijden. Echter na twintig kreeg hij wat last van zijn schouder waardoor hij de koppositie uit handen moest geven en als tweede over de finish kwam. Na een redelijke start in de eerste manche ging het in de tweede ronde mis waardoor hij ten val kwam. Veel plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Alles gevend wist hij er nog een zeventiende plaats uit te halen en pakte hiermee vier belangrijke punten. In de tweede manche reed hij na een goede start een constante wedstrijd en wist als vierde over de finish te komen. In het dagklassement eindigde Scott als negende en staat nu ondanks dat hij een wedstrijd heeft gemist op een dertiende plaats. In de komende wedstrijden zal hij er alles aan doen om de top tien binnen te komen, wat recht geeft op deelname aan de finale in Tsjechie.

Sem Beijer pakte in de kwalificatieheat een super goede start en reed vervolgens lang op een goede zevende plaats. Helaas kwam hij in de slotfase in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking waardoor hij vele plaatsen prijs moest geven en op een zeventiende plaats afgevlagd werd.

Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start maar ditmaal zat hij er niet goed bij. Sem begon aan een opmars en vocht zich gedurende de wedstrijd naar een negentiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter en wist hij zijn goed geprepareerde KTM machine naar een zestiende plaats te sturen, wat hem in het dagklassement een twintigste plaats opleverde.

Milan Beijer kwalificeerde zich op zaterdag als negentiende in de 65cc klasse maar kwam in de eerste manche zeer slecht weg waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Van de 39 rijders vocht hij zich terug naar een nette twintigste plaats. In de tweede manche pakte hij een redelijke start en door goed door te rijden wist hij er een goede vijftiende plaats uit te halen.

Aankomend weekend zal het Beursfoon KTM team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Borculo. De week daarna staat de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap op het programma in Slowakije.