Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Harfsen gewonnen. Na een spannend gevecht om de koppositie kwam hij in de eerste manche net iets tekort en werd tweede. In de tweede manche nam hij kopstart en zette de wedstrijd naar zijn hand. Sem Beijer kwam in de eerste manche na een slechte start terug naar een tiende plaats. In de tweede manche wist hij een betere start om te zetten in een zevende plaats.

In de ochtend gebeurde er iets waar het hele team de hele dag last van heeft gehad. Teamlid Raff de Wolf werd als bezoeker aangereden en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Omdat alle teamleden naast elkaar naar het circuit stonden te kijken, zat de schrik er bij iedereen goed in. Gelukkig is Raff weer thuis en het hele team wil hem dan ook een voorspoedig herstel toewensen.

Scott Smulders kwam in Harfsen niet aan de start om zijn schouder rust te gunnen. Scott heeft regelmatig fysiotherapie om zo aankomend weekend bij de derde voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd in Duitsland weer fit aan de start te staan.

Omdat de 85cc klasse de eerste klasse was die het circuit opging, was de baan nog bloedsnel in de training. Kay de Wolf en Sem Beijer deden er alles aan om een snelle tijd neer te zetten en dit zorgde ervoor dat Kay de training afsloot als derde en Sem zette een achtste tijd op de klok. 

In de eerste manche was het Kay die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Ondanks dat het ongeluk van zijn broertje hem nog door het hoofd spookte, ging hij de strijd aan om de overwinning. Echter na een mooi gevecht moest hij genoegen nemen met een tweede plaats maar hield hiermee wel zijn kansen op de eindzege open. Sem kwam slecht uit de start en moest vanaf een achttiende plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en dit resulteerde in een nette tiende plaats.

Tussen de manches in heeft Reiger Suspension een klein beetje fine tuning aan de vering gedaan waardoor beide rijders met het gewenste comfort het circuit op konden. Kay had ondertussen gehoord dat het naar omstandigheden redelijk goed ging met zijn broertje Raff en ging er in de tweede manche voor om te winnen. Hij pakte kopstart en leidde van start tot finish. Ook Sem Beijer pakte op zijn Eurol gesmeerde KTM machine een redelijke start en kwam als tiende uit de eerste bocht. Netjes rijdend boekte hij gedurende de wedstrijd de nodige plaatsen winst en kwam als zevende binnen.

Kay de Wolf won het dagklassement en Sem Beijer sloot de dag af als zevende. Aankomend weekend staat voor het Beursfoon KTM team de derde voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd op het programma in het Duitse Dreetz.