Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in de tweede voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc in het Finse Vantaa het podium op twee punten gemist. In de eerste manche reed de crosser uit Eersel een knappe inhaalrace en kwam vanaf een vijftiende plaats terug naar een tweede plaats. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in handen maar kwam door twee valpartijen uiteindelijk niet verder dan een zesde plaats. Scott Smulders liet op zaterdag een geweldige snelheid zien maar blesseerde door een valpartij in de eerste manche zijn schouder waardoor hij puntloos bleef.

In de eerste manche kwam Kay niet goed weg bij de start en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren zien te komen. Met snelle rondetijden wist hij de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen en werkte zich op naar een tweede plaats. Omdat het gat tot aan de kopman toen al behoorlijk groot was, had Kay te weinig tijd om deze nog te dichten en koos voor een goede tweede plaats.

Uiterst geconcentreerd ging hij in de tweede manche van start en ditmaal kwam hij op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk wist hij de koppositie in handen te nemen maar door een zware valpartij in de derde ronde verloor hij veel tijd en werd helemaal teruggeslagen naar een achtste plaats. Kay herstelde zich goed en wist zich terug op te werken naar een vierde plaats, wat opdat moment al voldoende was voor het dagpodium. Maar Kay wilde meer en begon de druk op te voeren bij de derde man. Echter door nog een fout kwam hij opnieuw ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats. 

Met een 2-6 in de manches miste Kay op twee punten het dagpodium en eindigde nu als vierde. 

Scott Smulders kende een hele goede zaterdag in Finland. Hij had gelijk een goed gevoel op het circuit en dit zorgde ervoor dat hij de trainingen op een eerste en een tweede tijd in zijn groep af wist te sluiten. Later op de dag wist hij na een goede start de kwalificatieheat te winnen en mocht hiermee in beide manches als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kreeg Smulders echter een tegenslag te verwerken. Na een redelijke start ging hij meteen in de aanval op de rijders voor hem maar bij het opgaan van een tafelberg raakte hij de andere rijder en kwam zwaar ten val. Omdat hij met zijn schouder hard tegen de oprit van de bult aan kwam, had Scott gelijk veel pijn. Ondanks dit wilde hij niet opgeven en reed de wedstrijd toch nog uit op een 33ste plaats. Na de manche is hij naar de EHBO gegaan omdat hij geen kracht meer had in zijn arm. Die verwezen hem door naar het ziekenhuis waar men heeft geconstateerd dat zijn schouder uit de kom is geschoten. Dit zorgde ervoor dat hij in de tweede manche niet meer van start kon gaan. Scott hoopt snel van deze blessure te herstellen zodat hij over twee weken weer van start kan gaan in de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Duitse Dreetz.