Het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Eersel twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen.

In de 85cc kleine wielen werd Raff de Wolf derde en deze zelfde positie wist zijn grotere broer Kay in de 85cc grote wielen. Kay won de eerste manche maar kwam in de tweede manche door een valpartij niet verder dan een zevende plaats. Scott Smulders streed in beide manches mee in de kopgroep maar miste met een 4-3 in de manches net het dagpodium. Sem Beijer wist netjes achtste te worden in het dagklassement!

In de 85cc grote wielen gingen 36 rijders in de ochtend het circuit op om te gaan trainen. Kay de Wolf had al snel het juiste gevoel op het circuit te pakken en zette een tijd neer waarmee hij 1.1 sec sneller was dan de tweede man en de pole position veroverde.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Netjes rijdend kwam hij naar voren en werkte zich op naar een tweede plaats. Toen de kopman ten val kwam, nam Kay de koppositie over en kon de wedstrijd op gecontroleerde wijze uitrijden. Met een voorsprong van 11 seconden op de tweede manche werd hij als winnaar afgevlagd en pakte hiermee het maximale aantal punten.

In de tweede manche pakte de crosser uit Eersel kopstart en voerde het deelnemersveld aan. Gecontroleerd rijdend wist hij de koppositie goed vast te houden totdat hij ten val kwam. Kay stond snel op maar helaas duurde het lang voordat hij zijn motor weer aan de praat had waardoor hij ver teruggeslagen werd. Vanaf buiten de top 20 moest hij terug naar voren komen en met snelle rondetijden wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Door te blijven knokken tot aan de finishvlag wist Kay toch nog als zevende over de finish te komen en werd hiermee derde te worden in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft Kay aan de leiding staan.

Scott Smulders had de smaak gelijk goed te pakken op het circuit van Eersel en wist in zijn eerste ronde gelijk al zijn snelste tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als vierde. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Scott wist deze positie een aantal ronden vast te houden totdat hij tussen de achterblijvers kwam. Hij maakte een foutje waardoor de derde man hem kon passeren. Scott gaf niet op en bleef in zijn wiel hangen maar slaagde er niet in om hem terug te pakken. Omdat hij in de laatste ronde nog een foutje maakte, verloor hij de derde plaats en kwam als vierde over de finish.

Vol goede moed ging hij in de tweede manche van start. In de top vijf dook hij de eerste bocht in en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Deze positie wist hij tot in de slotfase vast te houden maar door een klein foutje werd hij gepasseerd waardoor hij als derde over de finish kwam.

Met een 4-3 in de manches eindigde Scott op een vierde plaats in het dagklassement en blikt tevreden terug op deze wedstrijd.

Nadat Sem Beijer als elfde had getraind, wist hij in de eerste manche een hele goede start te pakken en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas door een aantal foutjes in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij beter in zijn ritme en vocht zich terug naar een twaalfde plaats. De start van de tweede manche was minder goed maar toch kon Sem nog in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een constante wedstrijd af waarin hij twee rijders wist te passeren en als achtste werd afgevlagd.

Raff de Wolf kwam aan de start in de 85cc kleine wielen klasse. 19 rijders hadden zich bij de inschrijving gemeld en van deze rijders wist Raff in de tijdtraining een derde tijd op de klok te zetten. In de eerste manche kon hij op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen maar gelijk ging hij in de aanval en wist in de eerste ronde al door te stoten naar een vierde plaats. Gedurende de wedstrijd wist hij nog een plaats winst te boeken en sloot de manche af op een nette derde plaats.

Een soortgelijke start zorgde er in de tweede manche voor dat hij als vijfde het bos in ging. Net als in de eerste manche stootte hij al snel door naar een derde plaats maar door het hoog tempo te houden, kwam hij iets dichterbij op de tweede man. Helaas kon hij het verschil niet maken en kwam ook nu op een derde plaats over de finish. Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Raff ook in het dagklassement op een derde plaats. Met deze resultaten blijft hij ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen op een derde plaats staan.

Aankomend weekend zullen Kay de Wolf en Scott Smulders van start gaan in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Finse Vantaa. De andere teamleden zullen zich gaan voorbereiden op de volgende ONK-wedstrijd in Harfsen.