Het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen positieve resultaten neer weten te zetten.

Scott Smulders mocht met een derde plaats mee naar het podium, Sem Beijer werd netjes zesde en Kay de Wolf wist in de eerste manche op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche raakte hij betrokken bij een zware valpartij bij de start waardoor hij gelijk een goed resultaat kon vergeten.

In de training was het circuit nog super snel maar Kay de Wolf had de juiste lijnen al snel gevonden en wist een hele snelle tijd op de klokken te zetten. Hij veroverde de pole position met een verschil van 1,1 sec op de tweede man.

In de eerste manche pakte Kay een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie totdat hij door een klein foutje even terug werd gezet naar een derde plaats. Kay hield het tempo strak en wist met nog drie ronden te gaan de derde plaats terug in handen te nemen. Vervolgens ging hij in de aanval op de kopman maar omdat de verschillen klein waren, lukte het hem net niet om de koppositie over te nemen waardoor hij als tweede over de finish kwam.

Bij de start van de tweede manche ging het helemaal fout. Op het startterrein kwam er een andere rijder vlak voor hem ten val. Kay kon hem niet meer ontwijken en kwam zwaar ten val. Hierbij werden Kay en zijn motor aangereden door verschillende andere rijders. Hierdoor liep zijn motor veel schade op en ook Kay kwam er niet zonder schaafwonden op rug en armen vanaf. Ondanks de pijn en een krom stuur vervolgde hij met meer dan een ronde achterstand de wedstrijd. Het doel was om de wedstrijd uit te rijden en te proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Dit lukte want met een zevenentwintigste plaats wist hij de schade nog enigszins beperkt te houden.

Door zijn mindere uitslag in de tweede manche moest Kay in het dagklassement genoegen nemen met een elfde plaats. Na de wedstrijd in Rhenen blijft Kay leider in de tussenstand en heeft een voorsprong van 48 punten op de tweede man.

Scott Smulders slaagde er in de tijdtraining niet in om de ruimte en het ritme te vinden om er een perfecte ronde uit te persen en kwam uit op een vijfde tijd. Hij pakte een goede start in de eerste manche en dook als derde de eerste bocht in. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie maar helaas kon hij zijn ritme niet vasthouden en finishte als vijfde. Met nieuwe motivatie ging hij van start in de tweede manche. Wederom kon hij als derde aan de wedstrijd beginnen. Scott reed constant en wist de derde plaats in handen te houden tot aan de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een mooie derde plaats in het dagklassement.

Sem Beijer kon zijn draai niet gelijk vinden op het circuit en kwam daardoor niet verder dan een zestiende tijd. Op zijn Eurol gesmeerde KTM machine vertrok hij als een speer bij de start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een goede wedstrijd af waarin hij wel een paar plaatsen prijs moest geven maar waarin hij met een negende plaats netjes in de top tien eindigde. Voor de tweede manche werd er een nieuwe HGS uitlaat op de motor gemonteerd en dit zorgde ervoor dat hij met frisse power een hele goede start wist te pakken en als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat Sem wat nerveus was maakte hij in de beginfase een paar foutjes waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven. Gedurende de wedstrijd herpakte hij zich goed en wist op een achtste plaats over de finish te komen waarmee hij zesde werd in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Sem gestegen naar een zevende plaats.

Aankomende zondag zal het Beursfoon aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Eersel.

Daguitslag ONK 85cc in Rhenen:

1 Liam Everts 95 Pnt

2 Dave Kooiker 88 Pnt

3 Scott Smulders 77 Pnt

4 Sem de Lange 71 Pnt

5 Cas Valk 71 Pnt

6 Sem Beijer 65 Pnt

11 Kay de Wolf 59 Pnt