Het Beursfoon KTM team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed gescoord.

Kay de Wolf wist beide manches te winnen, Scott Smulders had wat tegenslag maar wist toch in de top vijf te eindigen en Sem Beijer wist een top tien plaats te behalen.

Kay de Wolf wist op voorhand dat de wedstrijd in Mill een belangrijke zou worden. Als leider in het kampioenschap begon hij aan de dag maar om voor de laatste wedstrijd in Lichtenvoorde toch een fijne voorsprong te hebben, was het belangrijk dat hij twee keer goed zou scoren. Gelijk vanaf het begin van de dag voelde Kay zich vertrouwd op het circuit en wist er in de ochtend een tijd uit te persen waarmee hij met een verschil van een seconde op de tweede man de pole position pakte.

Voor de eerste manche was de temperatuur al flink opgelopen maar Kay leek hier weinig last van te hebben. In zowel de eerste als de tweede manche was het de Wolf die zijn goed geprepareerde KTM machine als eerste door de eerste bocht stuurde en de HGS holeshot Awards pakte. Strak rijdend ging hij over de knippen en wist in beide manches al snel een veilige voorsprong op te bouwen. Met een verschil van zestien seconden in de eerste manche en twintig seconden in de tweede manche schreef de crosser uit Eersel beide manches op zijn naam!

Kay heeft nu twee van de drie Dutch Masters wedstrijden weten te winnen en begint op 13 juli met een voorsprong van 28 punten op de tweede man aan de laatste wedstrijd van het kampioenschap in Lichtenvoorde.

Scott Smulders had er zin in en voelde zich direct goed thuis op het circuit, wat resulteerde in een derde tijd in de training. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vijfde plaats door de eerste bocht kwam. Gelijk stootte hij door naar een derde plaats en wist lang stand te houden op deze positie. Echter in de voorlaatste ronde verloor hij een positie en viel terug naar een vierde plaats. Het werd een nek aan nek race maar helaas slaagde Scott er niet meer in om zijn positie terug te pakken en finishte als vierde. Helaas kreeg Scott na de manche een tegenslag te verwerken want bij de geluidsmeting produceerde zijn motor teveel decibels waardoor hij een minuut straftijd kreeg en in de uitslag terugzakte naar een negende plaats. Voor Scott was dit een grote teleurstelling en daarom was hij extra gebrand om in de tweede manche een goed resultaat neer te zetten.

Hij reageerde scherp toen het starthek viel en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Echter door een klein foutje verloor hij een plaats en viel terug naar een vierde plaats. Hierop wist hij in de rest van de manche netjes stand te houden en kwam als vierde over de finish. Met deze resultaten eindigde Scott op een vijfde plaats in het dagklassement en staat nu vierde in de tussenstand, met een achterstand van slechts vijf punten op de derde man.

Sem Beijer trainde als dertiende en begon vol zelfvertrouwen aan de eerste manche. Helaas kwam hij niet lekker weg en kwam pas als vierentwintigste door de eerste bocht. Hij begon aan een opmars en het passeren van de rijders voor hem verliep goed. Dit zorgde ervoor dat hij in de warme omstandigheden helemaal terug kwam naar een dertiende plaats. In de tweede manche zat hij er wel heel goed bij met de start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Door een foutje gingen er een aantal plaatsen verloren maar hij herstelde zich goed en wist de manche op een tiende plaats af te sluiten.

Het Beursfoon KTM Team heeft niet lang rust want aanstaande donderdag en zondag staan er wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Rhenen en Eersel.

Daguitslag Dutch Masters 85cc:

1 Kay de Wolf 1-1

2 Kay Karssemakers 2-2

3 Dave Kooiker 3-3

4 Jack Grayshon 5-5

5 Scott Smulders 9-4

11 Sem Beijer 13-8

 

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85cc:

1 Kay de Wolf 144 Pnt

2 Kay Karssemakers 116 Pnt

3 Dave Kooiker 109 Pnt

4 Scott Smulders 104 Pnt

5 Liam Everts 68 Pnt

12 Sem Beijer 37 Pnt