Het Beursfoon KTM team heeft in de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd in het Deense Esbjerg gewonnen, top tien plaatsen behaald, punten gescoord en enorm veel ervaring opgedaan. 

Nadat Kay de Wolf zich op pole position had weten te kwalificeren ging hij met vertrouwen van start in de eerste manche van de 85cc. Hij kwam goed weg en dook op een tweede plaats de eerste bocht. Gelijk voerde hij de druk op bij de kopman en wist in de tweede ronde al de koppositie in handen te nemen. Omdat de tweede man aardig in de buurt wist te blijven en bij het passeren van de achterblijvers iets dichterbij kwam, kon Kay geen enkel moment verslappen. Tot aan de finish bleef hij geconcentreerd rijden en sloot de eerste manche naar tevredenheid winnend af.

Een kopstart in de tweede manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Lang hield hij stand op de eerste plaats maar door een foutje verloor hij heel even de koppositie. Dit was echter van korte duur want Kay sloeg een ronde later met een mooie inhaalmanoeuvre terug en wist de koppositie terug in handen te nemen. Wel bleef de tweede man dicht in de buurt tot aan de finish maar Kay hield het tempo strak en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Kay het dagklassement in Denemarken.

Scott Smulders liet in de trainingen zien dat het met zijn snelheid goed zat en wist zowel de vrije training als de tijdtraining op een derde tijd af te sluiten. Ook in de kwalificatieheat wist hij na een matige start hard terug te komen naar voren en finishte op een goede derde plaats. In de eerste manche kwam hij rond de tiende plaats uit de start maar door een valpartij met een andere rijder in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een negenendertigste plaats. Alles werd op alles gezet om nog zover mogelijk terug naar voren te komen, wat resulteerde in een goede tiende plaats. Ook in de tweede manche moest Smulders na een slechte start een inhaalrace rijden. Vanaf een vijfentwintigste plaats kwam hij terug naar een zevende positie en kwam nog tot aan het achterwiel van het groepje tot aan de vierde man. Helaas was de tijd tekort om deze nog te kunnen passeren waardoor hij genoegen moest nemen met een zevende plaats, wat ook het resultaat was in het dagklassement.

Sem Beijer had de stijgende lijn goed te pakken in de trainingen. Na een vijftiende tijd in de vrije training wist hij een goede elfde tijd neer te zetten in de tijdtraining. Later op de dag kwalificeerde hij zich als vijftiende in zijn groep voor de wedstrijd en begon zich voor te bereiden op de wedstrijd van zondag. In beide manches kwam Sem niet goed weg bij de start maar in de eerste manche vocht hij zich vanaf een vierendertigste plaats helemaal terug naar een negentiende plaats en pakte hiermee twee punten. In de tweede manche maakte hij in de eerste paar ronden een aantal fouten maar hij bleef knokken voor wat hij waard was en wist er een vierentwintigste plaats uit te slepen. Sem heeft enorm veel geleerd en gaat zich met vertrouwen voorbereiden op de volgende wedstrijd in Mill.

De 10-jarige Milan Beijer maakte dit weekend zijn EK debuut in de 65cc klasse. Nadat hij in de vrije training een zestiende en in de tijdtraining een twintigste tijd neer had weten te zetten, ging het rijden in de kwalificatieheat boven verwachting goed en wist hij zich op een goede veertiende plaats te kwalificeren. In de eerste manche leek hij goed op weg te zijn om punten te gaan pakken maar door een valpartij gingen er kostbare posities verloren waardoor hij net buiten de punten op een 21steplaats over de finish kwam. De start van de tweede manche was een stuk minder goed en na een manche waarin hij geknokt heeft voor wat hij waard is, wist hij opnieuw als eenentwintigste over de finish te komen. Milan heeft veel ervaring opgedaan in deze wedstrijd en kijkt uit naar de volgende wedstrijd in Finland.

Aanstaande zondag zal het Beursfoon KTM team aan de start komen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.