Het Beursfoon KTM team was het afgelopen weekend goed op dreef.Sem en Milan Beijer wisten op zaterdag bij de MON in Stevensbeek podiumplaatsen in de wacht te slepen, Kay de Wolf won op zondag het ONK 85cc in Oirschot en Scott Smulders werd  in deze wedstrijd derde. Raff de Wolf miste op een haar na het podium bij de 85cc kleine wielen terwijl Milan Beijer een hele goede tweede manche reed in de 65cc grote wielen maar door een zware valpartij geen loon naar werken kreeg. Sem Beijer moest in beide manches een inhaalrace rijden en is in de tussenstand om het ONK opgeklommen naar een zevende plaats.

Milan Beijer begon succesvol aan het weekend door op zaterdag bij de MON-wedstrijd in Stevensbeek derde te worden bij de 65cc grote wielen. Op zondag in Oirschot zette hij een mooie zesde tijd neer, slechts anderhalve seconde achter de kopman. Helaas kon hij zijn goede tijd niet omzetten in een goede start in de eerste manche waardoor hij vanuit de achterhoede aan een inhaalrace moest beginnen. Dit ging redelijk maar na een zwaar bevochten wedstrijd kwam hij niet verder dan een achtste plaats.

Tussen de eerste en tweede manche liep teamtrainer Dennis Verbruggen het circuit rond met de rijders en gaf Milan een aantal bruikbare tips, in het bijzonder over de start. Milan schoot weg bij de start en nam gelijk de tweede plaats in handen. Even viel hij terug naar een derde plaats maar Milan sloeg niet veel later terug en nam opnieuw de tweede plaats terug in handen. Met zeer goede rondetijden hield hij zich lang staande in de kopgroep totdat hij in de zesde ronde flink ten val kwam. Gelukkig zonder schade voor Milan maar wel liep hij hier meer dan een ronde achterstand op. Moedig vervolgde hij zijn weg en kwam als vijftiende over de finish. In het dagklassement moest Milan genoegen nemen met een elfde plaats.

Na een keurige derde tijd in de training kende Raff de Wolf een slechte start in de eerste manche waardoor hij buiten de top twintig aan zijn wedstrijd begon.  In de eerste ronde wist hij meteen veel plaatsen goed te maken en bij de eerste doorkomst lag hij zelfs al op de negende plaats. Vervolgens wist hij in het verloop van de wedstrijd nog enkele plaatsen goed te maken en kwam als vijfde over de finish.

In de tweede manche pakte Raff een veel betere start en kwam als zevende uit de eerste bocht. Bijna de hele manche lag de KTM-rijder op de derde plaats maar helaas moest hij in de slotfase toch nog een plaats prijsgeven en kwam als vierde over de finish. Een 5-4 in de manches betekende in het dagklassement een vierde plaats.

Kay de Wolf wist in de tijdtraining een goede tweede tijd op de klokken te zetten. Er werd getraind in twee groepen en met veel snelle jongens in zijn groep gaf dit vertrouwen voor de wedstrijd. Voor de eerste manche werd de   HNR getunde KTM voorzien van de allernieuwste HGS demper met carbon eindstuk en dit zorgde ervoor dat hij gelijk kopstart wist te pakken. Vervolgens wist hij meteen een goed tempo te pakken en door strakke lijnen te rijden wist hij elke ronde meer afstand te nemen van de rest van het veld.

Later op de dag wist Kay opnieuw kopstart te pakken en ontketend begon hij aan zijn wedstrijd. Meteen in de tweede ronde had hij al een gaatje van zo’n vier seconden op de concurrentie en ook in deze manche wist hij dit uit te bouwen tot een comfortabele dertien seconden. Een mooie dubbelslag waardoor Kay nu nog steviger aan de leiding staat van het Open Nederlands Kampioenschap.

Ook Scott Smulders kwam sterk voor de dag in Oirschot. Hij zette de snelste tijd neer in de tweede groep en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Bij de start van de eerste manche viel zijn motor over het starthek weg waardoor hij zijn start helemaal miste en hij vanaf een eenentwintigste plaats terug naar voren moest zien te komen. Alles gevend vocht hij zich een weg langs zijn concurrenten en finishte nog op een sterke vierde plaats. Dit was een knappe prestatie omdat inhalen op dit circuit zeer lastig is. De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk in de eerste ronde stootte hij door naar een tweede plaats. Helaas slaagde hij er niet in om deze positie vast te houden maar Scott reed de wedstrijd met een goede snelheid uit en kwam op een derde plaats over de finish. In het dagklassement leverde deze klasseringen hem een mooie derde plaats op!

Nadat Sem Beijer op zaterdag na twee holeshots tweede was geworden bij de MON in Stevensbeek, begon hij in Oirschot met een vijfde tijd in zijn groep aan de dag. Helaas kwam hij in de eerste manche slecht weg bij de start en dook pas rond de twintigste plaats de eerste bocht in. Met een hart vol vechtlust werkte hij zich gedurende de wedstrijd terug op naar een elfde plaats. De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Opnieuw moest hij een inhaalrace rijden en ditmaal haalde hij er een veertiende plaats uit. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Sem opgeklommen naar een zevende plaats.

Aankomend weekend reist het Beursfoon KTM team af naar het Deense Esjberg, waar de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap zal worden verreden.