Het Beursfoon KTM team heeft op het zandcircuit van Westerbork goede resultaten neer weten te zetten. 

Kay de Wolf wist bij de 85cc grote wielen te winnen, Scott Smulders werd derde en Sem Beijer wist in deze klasse negende te worden. In de 85cc kleine wielen was er met een derde plaats een podiumplaats voor Raff de Wolf en Milan Beijer wist in beide manches van de 65cc grote wielen tiende te worden.

De vrijwilligers hadden circuit “de Weidestukken” optimaal geprepareerd en dit zorgde voor een mooie wedstrijddag.

Nadat Milan Beijer in de tijdtraining van de 65cc grote wielen een tiende tijd neer had weten te zetten, kwam hij in de eerste manche slecht weg bij de start. Gelijk begon hij aan een opmars maar op het zware zandcircuit kwam hij in de eerste ronde ten val waardoor er opnieuw kostbare tijd verloren ging. Milan liet zich niet uit het veld slaan en ging dapper in de achtervolging en wist er uiteindelijk toch nog een tiende plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij redelijk weg bij de start maar het rijden ging gelijk vanaf het begin af aan heel erg lekker en dit zorgde ervoor dat hij net als in de eerste manche als tiende over de finish kwam. Met tweemaal een tiende plaats in de manches werd Milan elfde in het dagklassement.

Raff de Wolf kende een goede tijdtraining waarin hij de derde tijd op de klokken zette. Helaas zat hij er tijdens de start van de eerste manche heel slecht bij waardoor hij pas als achtentwintigste uit de eerste bocht kwam. Raff begon aan een sterke inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een vierde plaats. Echter bij een aanval op de derde positie kwam Raff ten val waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats. Ook in de tweede manche kende Raff een zeer slechte start en kwam opnieuw buiten de top twintig door de eerste bocht. Ook nu knokte de KTM-rijder voor alles wat hij waard was en wist er nog een derde plaats uit te halen waarmee hij ook derde werd in het dagklassement.

Kay de Wolf wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten en begon vol zelfvertrouwen aan de eerste manche. Als vierde kwam Kay uit de eerste bocht en had in de beginfase moeite om in het goede ritme te komen. Na vijf ronden kwam hij op de tweede plaats terecht en had het juiste ritme gevonden. Hij kwam nog heel dicht in de buurt van de kopman maar strandde uiteindelijk op twee seconden waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche leek Kay opnieuw af te stevenen op de tweede plaats totdat de koploper in de voorlaatste ronde in de fout ging. Hier wist Kay optimaal van te profiteren, nam de leiding over en sloot de manche winnend af.

Met een 2-1 in de manches pakte Kay de dagzege in Westerbork en blijft aan de leiding staan in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

Ondanks de drukte op de baan wist Scott in de tijdtraining al snel een goede tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als derde. Na een goede start in de eerste manche begon hij op een vierde plaats aan de wedstrijd. Met een goed ritme ging hij in de aanval op de derde man maar omdat dit net iets teveel tijd in beslag nam, konden de twee koplopers een gat slaan. Scott probeerde het gat te dichten maar slaagde hier niet in en werd op een derde plaats afgevlagd.

In de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats uit de start en wist binnen twee ronden al de derde plaats in handen te nemen. Gecontroleerd reed hij zijn ronden op het loodzware circuit en wist wederom op een derde plaats over de finish te komen. Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Scott ook op een derde plaats in het dagklassement.

Sem Beijer zette in de tijdtraining verschillende snelle tijden op de klok en kwam uit op een elfde tijd. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij net buiten de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Even leek het erop dat hij op weg was naar een vierde plaats maar door een fout werd hij teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Na deze tegenslag herstelde hij zich goed en wist zich terug te knokken naar een achtste plaats.

In de tweede manche moest Beijer van ver komen want pas op een twintigste plaats kwam hij uit de eerste bocht en had dus veel werk te doen om naar voren te komen. Met mooie inhaalmanoeuvres wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een goede tiende plaats over de finish.

Aankomende zondag zal het Beursfoon KTM Team van start gaan in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd in Oirschot.