In het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd op het circuit van Rosmalen heeft het Beursfoon KTM team drie podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Kay de Wolf won de wedstrijd in de 85cc grote wielen voor Scott Smulders en Raff de Wolf werd derde in de 85cc kleine wielen. Maar ook Milan en Sem Beijer deden van zich spreken met goede resultaten in de 65cc en 85cc klasse.

Milan Beijer begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining van de 65cc grote wielen een goede zevende tijd neer te zetten. Helaas kwam hij in de eerste manche niet lekker weg bij de start waardoor hij aan een opmars moest beginnen. Het rijden ging lekker en dit zorgde ervoor dat hij vele plaatsen winst wist te boeken en op een nette zesde plaats over de finish kwam. De start van de tweede manche was vele malen beter en ook ditmaal zat hij al snel lekker in zijn ritme. Milan werkte een goede manche af waarin hij als zevende over de finish wist te komen en waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

Bij de 85cc kleine wielen wist Raff de Wolf in de tijdtraining de derde tijd op de klokken te zetten, dit gaf hem een goede uitgangspositie voor in de manches. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar helaas kwam hij gedurende de manche drie keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde positie.

In de tweede manche kwam Raff als zesde uit de eerste bocht. Hij bouwde zijn manche goed op en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een derde plaats waarop hij ook finishte. In de tussenstand voor het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen blijft Raff op een tweede plaats staan.

In de 85cc grote wielen werd er in twee groepen getraind. Kay de Wolf zette gelijk de toon door de snelste tijd te noteren in zijn groep. Ook Scott slaagde erin om er een hele scherpe tijd uit te persen en trainde als tweede in zijn groep. Sem Beijer zette verschillende snelle tijden op de klokken en kwam uit op een achtste tijd. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, waren het Kay en Scott die als leiders uit de eerste bocht kwamen. Beide rijders gingen er gelijk vandoor en gingen samen uitmaken wie de manche zou gaan winnen. Kay reed strak maar Scott wist hem een aantal ronden goed te volgen. Omdat hij even zijn ritme verloor moest hij Kay laten gaan maar wel wist hij stand te houden op een tweede plaats. Dit zorgde ervoor dat de Beursfoon KTM-rijders op de eerste twee plaatsen over de finish kwamen. Ook Sem pakte een hele goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Echter door een foutje in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een veertiende plaats. Hij herpakte zich goed en kwam na een sterke inhaalrace op een achtste plaats over de finish.

De tweede manche werd voor Kay de Wolf een kopie van de eerste manche. Opnieuw nam hij de holeshot en wist gedurende de manche een comfortabele voorsprong op te bouwen en kwam als winnaar over de finish.

Met de dubbele zege in Rosmalen staat de crosser uit Eersel nu nog steviger aan de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap grote wielen.

Ook Scott zat er weer goed bij met de start en wist gelijk de tweede plaats in handen te houden. Hij probeerde de kopman te volgen maar door een foutje verloor hij de aansluiting. Lang hield hij stand op een tweede plaats maar toen hij tot twee keer toe problemen ondervond bij het passeren van achterblijvers kwam de derde man hem voorbij. Scott liet het hier niet bij zitten en sloeg in de laatste ronde terug. Hij wist de tweede man terug te pakken en kwam sterk als tweede over de finish. Sem kwam op een tiende plaats uit de start maar opnieuw maakte hij in de eerste ronde een foutje waardoor hij teruggeworpen werd naar een zestiende plaats. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en sloot de manche af als achtste. Het is duidelijk dat het vertrouwen van Sem weer aan het groeien is en dit hoopt hij in de komende wedstrijden vast te houden.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc staan Kay de Wolf en Scott Smulders nu op een eerste en een tweede plaats in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het zandcircuit van Westerbork.