Kay de Wolf van het Beursfoon KTM heeft tijdens de tweede wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross zowel de eerste als de tweede manche op zijn naam geschreven.Na deze dubbele zege is hij nu ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Scott Smulders miste op een haar na het podium en werd 4e en Sem Beijer werd 17e. Tijdens de wedstrijd op zaterdag meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap werd Milan Beijer 10e in de 65cc kleine wielen en Raff de Wolf 2e in de 85cc kleine wielen.

Afgelopen weekend stond circuit “de Bargen” toneel voor een dubbel motocrossweekend. Op zaterdag werd er  een wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap verreden en op paasmaandag de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross. De vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek hadden het prachtige circuit optimaal geprepareerd en dit zorgde voor een mooi wedstrijdweekend.

Tijdens de Dutch Masters of Motocross begon Kay de Wolf zeer sterk met de snelste tijd in de training. Hierin was hij op zijn door Hannamax geleverde KTM ruim twee seconden sneller dan de concurrentie. In de eerste manche reageerde Kay uitstekend met zijn Prox koppeling en dook als koploper de eerste bocht in. Na een enerverend gevecht met naamgenoot Kay Karssemakers wist de Wolf de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de tweede pakte Kay een slechte start en kwam buiten de top tien door de eerste bocht. Toch kwam hij na de eerste ronde al als koploper door en gaf deze positie niet meer uithanden.

Scott Smulders pakte in de eerste manche een redelijke start waarna hij op de zesde plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Vervolgens knokte hij zich op zijn door Eurol gesmeerde KTM terug naar de vierde plaats en deze positie hield hij vast tot de finish. Ook in de tweede manche nam Scott niet de start waarop hij had gehoopt. Net als in de eerste manche wist hij terug te komen naar de vierde plaats. Helaas kwam Scott hiermee net te kort voor het podium maar steeg hij in de tussenstand van de Dutch Masters wel naar de tweede plaats.

Sem Beijer pakte in de eerste manche een redelijke start, helaas begon hij iets te voorzichtig aan de manche waardoor hij de aansluiting iets verloor. Toch herpakte hij zich, gestoken in een prachtig nieuw Fox pak, en wist terug te komen naar een zestiende plaats. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een mooie vijfde plaats uit de eerste bocht. Helaas maakte hij in de beginfase een paar foutjes en zakte terug naar de tweeëntwintigste plaats. Gelukkig wist de Beursfoon  KTM-rijder zich te herpakken en knokte zich terug naar een zestiende plaats.

Op zaterdag tijdens de wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kwam Milan Beijer na een matige start in de eerste manche goed terug naar voren en finishte als negende. De start van de tweede manche was beter maar door een valpartij in het midden van de wedstrijd gingen er een aantal plaatsen verloren waardoor hij genoegen moest nemen met een tiende plaats.

Raff de Wolf kende een zeer goede dag in Oldebroek. In de eerste manche wist hij een goede start te pakken en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Op zijn door Hannamax geleverde KTM kwam hij daarna terug naar en tweede plaats. Niet veel later wist hij te profiteren van een foutje van de koploper en nam de leiding over om na een sterk gereden wedstrijd de manche te winnen. De start van de tweede manche was veel minder goed maar na een sterke inhaalrace wist hij toch nog terug te komen naar een tweede plaats.

De volgende wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross is op 6 mei in het Brabantse Mill. Aankomend weekend staat het Beursfoon KTM team aan de start bij de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Rosmalen.