Kay de Wolf en Scott Smulders van het Beursfoon KTM team zijn in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op het podium geeindigd.

De Wolf wist in beide manches tweede te worden en Smulders werd met een 4-3 in de manches derde in het dagklassement. Sem Beijer startte in beide manches goed maar door een fout in de eerste ronde moest hij beide keren een inhaalrace rijden. Hij vocht voor wat hij waard was en wist terug te komen naar een vijftiende en negentiende plaats.

Kay de Wolf begon aan de dag met een tweede tijd in de training en keek reikhalzend uit naar de eerste manche. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij slecht weg en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats voorbij start/finish. Vervolgens kostte het hem wat moeite om het groepje dat voor hem reed te passeren. Na een aantal ronden had hij zich op weten te werken naar een tweede plaats en begon het gat van vijftien seconden op de kopman te dichten. Iedere ronde kwam hij iets dichterbij maar strandde uiteindelijk op twee seconden van de winnaar en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche pakte de Wolf een veel betere start en kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. Door een fout in het begin van de tweede ronde verloor hij de koppositie en omdat hij niet lekker in zijn ritme zat moest hij de kopman laten gaan. Met nog drie ronden te gaan vond hij zijn ritme en begon hij het gat van tien seconden te dichten. Alles werd op alles gezet maar uiteindelijk kwam hij net als in de eerste manche twee seconden tekort om de manche te kunnen winnen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Kay ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Scott Smulders slaagde er in de training in om een scherpe derde tijd neer te zetten en verzekerde zich hiermee van een goede plaats achter het starthek. Voor de eerste manche was Scott nerveus en kwam niet goed weg bij de start waardoor hij pas op een negende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Vervolgens had hij een mooie strijd met het groepje dat voor hem reed en wist steeds iets verder naar voren te komen. Na twintig minuten wedstrijd betekende dit voor Scott een vierde plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en in de top drie kon hij aan de wedstrijd beginnen. Echter door een foutje in de eerste ronde moest hij een plaats prijsgeven en kwam op een vierde plaats voorbij start/finish. Strijdend voor alles wat hij waard was wist hij deze manche af te sluiten op een nette derde plaats en werd hiermee ook derde in het dagklassement.

Sem Beijer trainde als zeventiende maar slaagde erin om in de eerste manche een hele goede start te pakken. Echter door een foutje in de eerste ronde viel hij terug naar een twintigste positie. Na het foutje herstelde hij zich goed en wist gedurende de wedstrijd terug te komen naar een vijftiende plaats.

De start van de tweede manche was nog beter en als derde kwam hij uit de eerste bocht. Helaas was hij in de eerste ronde te gehaast waardoor hij terugviel naar een vierentwintigste plaats. Hij begon aan een opmars en wist in het sterke deelnemersveld verschillende rijders terug te pakken waardoor hij als negentiende over de finish kwam.

Voor Sem zijn dit goede resultaten omdat hij in januari een hele maand rust heeft moeten houden waardoor het nu ontbreekt aan wedstrijdritme. In de komende weken zal hij veel gaan trainen zodat hij zijn oude vorm weer snel te pakken heeft.

Over drie weken staat de volgende wedstrijd van de Dutch Masters op de kalender in Oldebroek.