Scott Smulders van het Beursfoon KTM team heeft zijn tweede podiumplaats van dit seizoen binnen.In de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Boekel wist hij in beide manches tweede te worden en werd hiermee ook in het dagklassement tweede. Kay de Wolf won de eerste manche maar sprong zijn wiel kapot in de sightling lap voor de tweede manche waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd rustig uit te rijden op een zesendertigste plaats. Wel heeft Kay na twee wedstrijden de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen. Sem Beijer kwam in de eerste manche na een valpartij bij de start terug vanaf een laatste naar een 22ste plaats. Ook in de tweede manche kende hij een kleine valpartij maar Sem liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich naar een zeventiende plaats.

Even was het onduidelijk of de wedstrijd door zou gaan omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag sneeuw was gevallen in Boekel. De organisatie stelde echter alles in het werk om de wedstrijd door te kunnen laten gaan en had het circuit sneeuwvrij voor de zondag. Op het bevroren circuit liet Kay in zijn opvallende Fox kleding gelijk in de tijdtraining een goede snelheid zien. In zijn groep trainde hij als snelste waarbij zijn tijd ook het snelste was van de beide groepen. Dit zorgde ervoor dat hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek. Ook Scott was op zijn Eurol gesmeerde KTM machine in zijn element in de training en zette in de andere groep de snelste tijd op de klokken. Sem zette verschillende tijden neer en kwam in zijn groep uit op een achtste plaats.

De eerste manche begon met een tegenslag want Sem kwam bij de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Alles werd op alles gezet en gedurende de wedstrijd vocht hij zich door het veld naar voren. Moegestreden kwam hij op een 22ste plaats over de finish. Scott en Kay konden op hun Hannamax KTM machines op de eerste twee plaatsen aan de wedstrijd beginnen en vochten in de beginfase een mooie strijd uit. Als aan een touwtje gingen ze over het circuit maar uiteindelijk was het Kay die aan het langste eind trok en de manche won voor Scott.

In de sighting lap voor de tweede manche sloeg het noodlot toe voor Kay want bij de landing van de lange tafelberg knapten er een aantal spaken kapot en dit zorgde ervoor dat zijn wiel niet stabiel genoeg meer was om voluit te kunnen rijden. Kay besloot om toch van start te gaan om zo toch nog punten te scoren. Hij heeft de manche uitgereden maar meer dan een zesendertigste plaats zat er helaas niet in. Scott pakte op zijn HNR getunede KTM een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. Een aantal ronden hield hij stand op de eerste plaats totdat hij in een chicane verkeerd uit kwam bij het passeren van een aantal achterblijvers. Omdat een achterblijver in zijn spoor terecht kwam, moest Scott remmen en verloor hierdoor de koppositie. Scott bleef hier rustig onder en sloot de manche wederom af op een tweede plaats. Sem kwam in de tweede manche even een keer ten val maar finishte 5 plaatsen hoger dan in de eerste manche en kwam als zeventiende binnen.

In het dagklassement werd Scott tweede, Kay de Wolf twaalfde en Sem Beijer legde beslag op een achttiende plaats. ‘’De eerste twee wedstrijden zijn voorbij waarin we het doel hadden om ons te kwalificeren voor de Dutch Masters of Motocross. Ook wilden we in deze koude omstandigheden geen blessures oplopen en dat is gelukt.  Inmiddels zijn de wedstrijd motoren en speciale onderdelen gearriveerd en gaan we deze week de motors inrijden en afstellen voor de Dutch Masters of Motocross te Markelo,’’ vertelt teameigenaar John Beijer.