Kay de Wolf en Scott Smulders van het Beursfoon KTM team zijn in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert op het podium geeindigd.

Beide rijders kwamen sterk voor de dag, wat resulteerde in een tweede plaats voor Kay en een derde plaats voor Scott.

Het team had een goede voorbereiding gehad en keek enthousiast uit naar de wedstrijd in Gemert. Omdat er veel inschrijvingen waren, werd er besloten om in twee groepen te trainen. Kay en Scott waren beiden ingedeeld in de tweede groep en namen rustig hun tijd om het bevroren circuit in hun op te nemen. Naarmate de sessie vorderde voerden ze het tempo op en dit resulteerde in een vierde tijd voor Scott en Kay kwam uit op een zevende tijd.

Gemotiveerd stonden beide rijders achter het starthek voor de eerste manche en kwamen goed weg toen het starthek viel. Gelijk was er een probleem voor Kay want bij het aanrijden van de eerste bocht merkte hij dat hij geen achterrem had. Dit was op het harde, gladde circuit even wennen maar ondanks dit zette hij door en kwam vooral in het tweede deel van de wedstrijd sterk terug om nog als vierde over de finish te komen. Scott kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen en had al snel de tweede plaats in handen. Hij volgde de kopman en hield hem de hele wedstrijd onder druk maar tot  een inhaalmanoeuvre kwam het helaas niet waardoor hij op een sterke tweede plaats werd afgevlagd.

In de tweede manche zaten de beide Beursfoon KTM-rijders in de kopgroep na de start en was het al snel Kay die de leiding in de wedstrijd in handen nam. Netjes rijdend ging hij over het gladde circuit en stond de koppositie niet meer af tot aan de finish. Scott gaf in deze manche alles om de tweede man te passeren maar kwam uiteindelijk net iets tekort en finishte als derde.

In het dagklassement eindigde Kay op een tweede plaats en Scott mocht als derde plaats nemen op het podium. Sem Beijer wist de dag op een vijftiende plaats af te sluiten en ligt hiermee goed op koers voor kwalificatie voor de Dutch Masters of Motocross!

Aanstaande zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Boekel.
Daguitslag ONK 85cc in Gemert:

1 Liam Everts 95 Pnt

2 Kay de Wolf 88 Pnt

3 Scott Smulders 86 Pnt

4 Dave Kooiker 79 Pnt

5 Cas Valk 69 Pnt

15 Sem Beijer 48 Pnt