Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Geldermalsen de Nederlandse titel binnen weten te halen.

Voor Kay was dit na zijn Dutch Masters titel zijn tweede nationale titel van dit seizoen. In deze wedstrijd werd Kay tweede en teamgenoot Scott Smulders finishte als vijfde. In de 85cc kleine wielen liet Ivano van Erp een sterke indruk achter door beide manches met een ruime voorsprong te winnen.

Ivano van Erp kende op het technische circuit van Geldermalsen een sterke tijdtraining waarin hij op zijn door Hannamax geleverde KTM machine de snelste tijd noteerde. Hierdoor kwam de wereldkampioen in de 65cc klasse vol vertrouwen aan de start van de eerste manche. Toen het starthek viel stuurde Ivano zijn machine als eerste door de bocht waarna de concurrentie hem niet meer terug zag. Met een enorm hoog tempo reed hij dertig seconden weg bij de concurrentie en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche dook Ivano als leider de eerste bocht in. Met nog meer machtsvertoon als in de eerste manche, vijftig tellen voorsprong, schreef hij ook deze tweede manche op zijn naam. De titel in de 85cc kleine wielen ging naar Cas Valk, en het gehele Beursfoon KTM team feliciteert hem van harte met het behalen van deze dik verdiende titel.

Bij de grote wielen kon Kay de Wolf zich één wedstrijd voor het einde van het seizoen kronen tot Open Nederlands Kampioen. Hierdoor begon de Beursfoon KTM-rijder ietwat gespannen aan zijn dag en tijdens de training kwam hij dan ook niet verder dan de vijfde tijd. Toen het starthek viel voor de eerste manche leek de spanning van Kay zijn schouders te vallen en greep hij op zijn door Eurol gesmeerde KTM machine de kopstart, echter kon hij de leiding niet vasthouden en besloot om de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden op de tweede plaats. Ook in de tweede manche greep Kay op de HNR getunede motor de kopstart. Het vervolg van de wedstrijd verliep eigenlijk identiek aan die van de eerste manche. Een tweede plaats was voldoende voor de titel en Kay besloot om geen onnodige risico’s te nemen. Dit resulteerde in zijn tweede titel van het seizoen waardoor hij meteen na de finish in een prachtig kampioenshirt van FOX Racing gehesen kon worden. Naast de titel in de Dutch Masters is hij nu ook de Open Nederlands Kampioen van 2017.

Teamgenoot Scott Smulders had zich goed voorbereid op de wedstrijd en was er klaar voor om zich van zijn beste kant te laten zien. Echter stak een verkoudheid de kop op waardoor de Beursfoon KTM-rijder niet geheel fit aan de dag begon. In de training ging het rijden goed met Scott en dit leverde een vierde tijd op. Helaas zat Scott er in de eerste manche niet goed bij met de start maar al snel had hij zijn ritme te pakken en knokte zich terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche liet Scott zijn Prox koppeling op het juiste moment opkomen en dit leverde hem een goede start op. Het rijden ging ook in deze manche goed en met de juiste snelheid kwam hij nog dicht in de buurt bij de derde man. Helaas was de manche net te kort waardoor Smulders als vierde werd afgevlagd.

Met nog één ONK en de KTM dag voor de boeg mogen we spreken van een succesvol jaar bij het Beursfoon KTM Team. Een wereldtitel in de 65cc met Ivano, twee Nederlandse titels voor Kay en meerdere podiumplaatsen voor Scott Smulders. Daarnaast liet ook Sem Beijer zich meerdere malen van voren zien. Dit alles is voor het team niet mogelijk zonder alle trouwe sponsoren die al jaren lang vertrouwen hebben in John, de monteurs en rijders. Het team is dan ook zeer blij dat ze met deze drie titels iets terug kunnen doen voor de support.

De komende periode gaat het team veel testen met de 2018 KTM SX85 en zich voorbereiden op de KTM dag en de laatste ONK welke wordt verreden op 15 oktober in Boekel.